Αύξηση κερδών 44,3% για τη Lamda Development

Αύξηση κερδών 44,3% για τη Lamda Development

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 44,3%, στα 14 εκατ. ευρώ, σημείωσαν τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Lamda Development κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου. Η εν λόγω εκτίναξη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οφείλεται στο ότι φέτος προσμετρείται και το 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Θετικό ρόλο στην αύξηση της κερδοφορίας διαδραμάτισαν όμως και οι επιδόσεις των εμπορικών κέντρων. Μάλιστα, όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η εξαγορά του ποσοστού του The Mall Athens, τα λειτουργικά κέρδη θα κατέγραφαν άνοδο κατά 6%.

Κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων της εταιρείας κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του 7,8%, ενώ αυξημένη κατά 6,7% ήταν και η επισκεψιμότητα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της εταιρείας, ότι η επίπτωση από την προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, αποχώρηση των καταστημάτων του ομίλου Λεμονή (Χαραλάς κτλ.) θα ήταν παροδική. Πλέον, με την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων, καταγράφεται και η αντίστοιχη θετική πορεία των αποτελεσμάτων των εμπορικών κέντρων.

Η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens ανήλθε σε 7,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4,2%. Αντίστοιχα, ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 5,7%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κατά 4,2%. Στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos ενισχύθηκε κατά 8% σε 4,1 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 9,1% και τους επισκέπτες κατά 8,1%. Σε ό,τι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία σημείωσε άνοδο κατά 7,1%, με τους επισκέπτες να αυξάνονται κατά 11,6% και τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων κατά 10%.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη της επέκτασης του Golden Hall, μέσω της ανακατασκευής του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Πρόκειται για επένδυση 25 εκατ. ευρώ, που θα προσθέσει 11.500 τ.μ. καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας, με την έμφαση να δίνεται στην ανάπτυξη χώρων οικογενειακής αναψυχής. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των έργων πριν από το τέλος του 2019.

Οσον αφορά το έργο στο Ελληνικό, η διοίκηση της Lamda Development επισημαίνει ότι η πρόσφατη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προαπαιτουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή