Κεφάλαια 94,3 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε το EOS Fund

Κεφάλαια 94,3 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε το EOS Fund

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 94,3 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε στην αρχική φάση (First Closing) το EOS Hellenic Renaissance Fund (EOS Fund), το επενδυτικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity fund) που σκοπό έχει να επενδύει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξής τους (growth stage).

Μέχρι το τέλος του 2018, το EOS Fund αναμένεται να έχει συγκεντρώσει συνολικά 120 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρηματικότητα σε στρατηγικούς και εξωστρεφείς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Το EOS Fund δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund), με κεφάλαια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα. Στόχος του EquiFund είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων, κυρίως, επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Επενδυτές του EOS Fund είναι κορυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίες, εγχώριοι και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, καθώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Διαχειριστής του EOS Fund είναι η EOS Capital Partners ΑΕΔΟΕΕ (EOS Capital Partners), εταιρεία αδειοδοτημένη και εποπτευόμενη από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την EOS Capital Partners αποτελούν τα υψηλού επιπέδου στελέχη της, με πολύχρονη διεθνή και εγχώρια επενδυτική εμπειρία, και η βαθιά γνώση της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής αγοράς.

Η προστιθέμενη αξία της EOS Capital Partners στις υπό επένδυση επιχειρήσεις ενισχύεται περαιτέρω με τη λειτουργική τεχνογνωσία της με διάφορους τομείς της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής αγοράς και τη σημαντική συμβολή του Industry Advisory Committee, όπου μετέχουν διαπρεπείς Ελληνες επιχειρηματίες, με εξαιρετική παρουσία και επιχειρηματικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ο Managing Partner του EOS Απόστολος Ταμβακάκης υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια συμπίπτει χρονικά με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τη διαμόρφωση συνθηκών για την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Σκοπός είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, σε δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στις επιχειρήσεις αυτές θα συμβάλουν στην ταχύτερη ανάπτυξη, εξωστρέφεια, βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή