Το καλοκαίρι μπήκε και εμείς βρήκαμε τις top τροφές που μας ενυδατώνουν!

Το καλοκαίρι μπήκε και εμείς βρήκαμε τις top τροφές που μας ενυδατώνουν!

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά περίπου 60% από νερό. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα και να επιλέγουμε τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να διατηρούμαστε ενυδατωμένοι. Παρακάτω θα βρούμε τις κορυφαίες τροφές που "καταπολεμούν" την αφυδάτωση με τα φρούτα και τα λαχανικά να βρίσκονται στην κορυφή, επιβεβαιώνοντας έτσι την τεράστια θρεπτική αξία αυτής της ομάδας τροφίμων.

1.Ανανάς: Ο τροπικός ανανάς με 87% περιεκτικότητα σε νερό, αφενός δροσίζει και αφετέρου μας χαρίζει ενέργεια με την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Επιπλέον το γευστικό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αποδίδοντας περίπου 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

2.Αγγούρι: Με περιεκτικότητα σε νερό που φτάνει το 95% το αγγούρι μας δροσίζει, ενώ μας χαρίζει φυτικές ίνες και βιταμίνη C, σε μικρές αλλά ικανοποιητικές ποσότητες. Βάλτε φαντασία στην κουζίνα σας και μην περιορίζετε το αγγούρι μόνο στις σαλάτες, αντίθετα δημιουργήστε δροσιστικά πιάτα, ακόμα και ροφήματα ή κοκτέιλ που θα σας ενθουσιάσουν!

3.Ροδάκινο: Μπορεί να περιέχει 89% νερό, το ροδάκινο παραμένει είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο που παρέχει βιταμίνες Α, C και Β, καθώς και κάλιο. Όταν καταναλώνεται με τη φλούδα του προσφέρει επίσης ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών. Με μόλις 60 θερμίδες ένα μέτριο ροδάκινο είναι ιδανικό για κατανάλωση το καλοκαίρι.

4.Μαρούλι: Ένα φλιτζάνι μαρούλι δίνει σχεδόν 60 ml νερό, καθώς και 1 γραμμάριο φυτικές ίνες. Παράλληλα καλύπτει το 5% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε φυλλικό οξύ, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε κάθε μας γεύμα.

5.Καρπούζι: Από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο βασιλιάς της ενυδάτωσης, που είναι το καρπούζι. Με 92% περιεκτικότητά σε νερό το καρπούζι αποτελεί μια άκρως ενυδατική τροφή, πλούσια σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μας προστατέψει από καρδιακές παθήσεις και διάφορα είδη καρκίνου.

 

Περισσότερα tips διατροφής και υγείας στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή