Τηλεοπτικό ντόμινο με σκέψεις αναδιάρθρωσης

Τηλεοπτικό ντόμινο με σκέψεις αναδιάρθρωσης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση της NOVA από τις διαπραγματεύσεις με τη Σούπερ Λίγκα για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων. Εξι από τις 18 ομάδες του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία είναι τηλεοπτικά άστεγες, κι αυτό αποτελεί πρόβλημα, όχι μόνο για την οικονομική επιβίωσή τους, επειδή στερούνται του βασικού εσόδου τους, αλλά και για το ίδιο το πρωτάθλημα, καθώς έχουν εκφράσει ατύπως την πρόθεσή τους να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος αν δεν βρουν τηλεοπτική στέγη.

Με την ΕΠΟ να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην αποφυγή του Grexit και την καθ’ ύλην αρμόδια διοίκηση της Σούπερ Λίγκας να μην μπορεί να δώσει λύση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, φέρεται να έχει εξασφαλίσει χρήματα μέσω της ΕΡΤ, η οποία, στο σχέδιο που συζητείται, θα συμπράξει με τη NOVA, και από κοινού θα μεταδίδουν τους αγώνες όλων των ομάδων του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντάς τους περισσότερα έσοδα από αυτά που είχαν μέχρι τώρα. Αντισταθμιστικά, όμως, ο κ. Βασιλειάδης ζητεί τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος.

Τις σκέψεις του τις έχει κοινοποιήσει τόσο στον πρόεδρο της ΕΠΟ, όσο και στον επιτετραμμένο της FIFA στην ΕΠΟ, Μπιόρν Βασάλο, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, έχει συναντηθεί και με εκπροσώπους ΠΑΕ όπως του Ατρόμητου και του Παναιτωλικού.

Η τελευταία εκδοχή των σκέψεων Βασιλειάδη, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, προβλέπει το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να διεξαχθεί με 20 ομάδες (αντί για 16), που θα είναι χωρισμένες σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας. Σε αυτές τις 20 ομάδες θα περιληφθούν και η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς, που υποβιβάστηκαν βαθμολογικά στη Φούτμπολ Λίγκα, καθώς και η Παναχαϊκή και ο Κισσαμικός που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Τα πέντε γκρουπ δυναμικότητας θα έχουν τέσσερις ομάδες το καθένα και θα γίνει κλήρωση από την οποία θα προκύψουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων. Οι πέντε πρώτοι των δύο ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη (σε έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων) και οι πέντε τελευταίοι των δύο ομίλων θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού (επίσης, σε έναν νέο όμιλο 10 ομάδων).

Μέσω της αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, o Bασιλειάδης θέλει να πετύχει την πολυπόθητη μείωση ώστε το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες.

Μέχρι στιγμής έξω από τον κύκλο των συζητήσεων είναι η Σούπερ Λίγκα, ενώ για να ισχύσει οποιαδήποτε αυξομείωση στις ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πρέπει να τροποποιηθούν ο αθλητικός νόμος και οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου που επιτρέπουν τέτοιου είδους αλλαγές στη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

• Παρουσία του επικεφαλής των ποδοσφαιρικών υπηρεσιών της IFAB (Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου) κ. Dirk Schlemmer, έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ το 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο του συστήματος VAR. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, τον Ιούνιο του 2018 θα ψηφιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ η τροποποίηση των κανονισμών διαιτησίας ενόψει χρήσης VAR. Τον Σεπτέμβριο του 2018 θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Επόμενα βήματα στην προετοιμασία της εφαρμογής VAR είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαιτητών και η συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που παράγουν το τηλεοπτικό σήμα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή