Ξυδάκης για Σκοπιανό: Έπρεπε να ενημερώναμε τον κόσμο πριν την έναρξη των επισήμων συνομιλιών

Ξυδάκης για Σκοπιανό: Έπρεπε να ενημερώναμε τον κόσμο πριν την έναρξη των επισήμων συνομιλιών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο βουλευτής Β' Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, την απόφαση της «σχισματικής» Εκκλησίας της πΓΔΜ να ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο την αναγνώρισή της ως «Αρχιεπισκοπή Αχριδών».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Ξυδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στη διπλωματία δεν είναι όλα προβλέψιμα, ειδικά σε ένα θέμα που είχε πολλά αγκάθια» και υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία της πΓΔΜ είναι σχισματική σε σχέση με το σερβικό Πατριαρχείο. Θέλει "κοινωνία" με τις ελληνορθόδοξες Εκκλησίες, έχει επαφές. Έχει διανυθεί δρόμος και πιθανόν να είμαστε κοντά στη λύση».

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «η καλύτερη προοπτική είναι να λυθούν όλα εδώ και τώρα», ενώ όσον αφορά τα συλλαλητήρια έκανε λόγο για «επαγγελματίες πατριώτες».

«Η Αριστερά σέβεται τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων που θέλουν να υποστηρίξουν την άποψή τους. Η ΝΔ έχει μία άλλη τακτική: Κάποιοι επιλέγουν να βγάζουν selfie. Δεν υπάρχει αλά καρτ χρήση του κόσμου, ούτε της δημοκρατίας» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το Μακεδονικό «έχει ένα κόστος και θα πρέπει το πολιτικό σύστημα κάποια στιγμή να το αναλάβει. Έπρεπε η κυβέρνηση πριν από την έναρξη των επισήμων συνομιλιών να ενημερώσει τον κόσμο».

«Σε μία δημοκρατική πολιτεία υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο ενσωμάτωσε το Μακεδονικό η ελληνική κοινή γνώμη έγινε με όρους θεάματος. Δεν είναι τεχνικά, αλλά δεν συζητούνται με όρους καφενείου σε πάνελ», παρατηρώντας ότι οι Μακεδόνες βουλευτές «είναι πολύ προσεκτικοί, δεν κραυγάζουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή