Οι πρώτες δηλώσεις Ντι Μάιο μετά την ορκωμοσία: «Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε εργασία»

Οι πρώτες δηλώσεις Ντι Μάιο μετά την ορκωμοσία: «Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε εργασία»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και νέος υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι «οι υπουργοί θα ξεκινήσουν να εργάζονται για να δημιουργήσουν εργασία».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε απασχόληση για όποιον δεν έχει δουλειά, για να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και για όποιον θέλει να βγει στην σύνταξη», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, ο υπουργός αρμόδιος για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, Λορέντσο Φοντάνα, δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι η έξοδος από το Ευρώ, αλλά να μπορέσουν να τροποποιηθούν, κατά το δυνατό, οι συνθήκες, για να έρθουν πιο κοντά στα συμφέροντα των ιταλών». «Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι λαοί που έχουν αυτή την επιθυμία», πρόσθεσε ο Φοντάνα, ο οποίος είναι στέλεχος της Λέγκα.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο νέος υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, επανέλαβε ότι θα δουλέψει για να ενισχύσει την ασφάλεια των ιταλών και ότι θα αρχίσει να εργάζεται ήδη από απόψε.

Ο νέος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μετέβη στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι για την τελετή παράδοσης και παραλαβής και ο πρώην πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι παρέδωσε με το παραδοσιακό καμπανάκι στον νέο πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέγκα και Πέντε Αστέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή