Ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Συρράκο

Ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Συρράκο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορεινός αγώνας με την ονομασία «Αγώνας για την Ελευθερία» – «Race to Freedom» διοργανώνεται την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Συρράκο. 

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες, κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό τον Ιούλιο του 1821. Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και θα διέρχεται το δάσος της «Πάντζας». Είναι ένας αγώνας που έχει ως στόχο να συνδέσει την ιστορία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό με το αθλητικό ιδεώδες. 

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές η ιδέα για τον ορεινό αγώνα, σε μία διαδρομή 11χλμ που ενώνει τα δύο χωριά, Συρράκο και Καλαρρύτες, γεννήθηκε από την «αγάπη για προβολή της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής.

Ολόκληρη την προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link: http://www.advendure.com/index.php/calendar/eventdetail/738/-/syrrako-trail-run

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της διαδικασίας εγγραφής στην φόρμα εγγραφής: https://docs.google.com/forms/d/1rmyBaR3zhoUzg-Yp4hs6J_1j_y5e9P50qebCnBGtAyc/edit

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή