Τριπλές εισφορές τον Ιούνιο για 500.000 ασφαλισμένους

Τριπλές εισφορές τον Ιούνιο για 500.000 ασφαλισμένους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πληρωμές εντός του Ιουνίου θα κληθούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι ή αγρότες, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να δώσει παράταση έως τις 8 Ιουνίου για την πληρωμή των εισφορών Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως εντός του Ιουνίου οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις των μη μισθωτών διαμορφώνονται ως εξής:

• Εως 8/6 θα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές Απριλίου 2018.

• Εως 30/6 θα πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση για όσους έχουν χρεωστικό υπόλοιπο από τον μεγάλο συμψηφισμό των εισφορών του 2017.

• Εως 30/6 θα πρέπει (αν δεν πάρουν παράταση) να πληρωθούν οι εισφορές Μαΐου 2018. Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ η παράταση δόθηκε την περασμένη Τετάρτη, τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ μόλις χθες. Οσο για τα δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα) παραμένουν ενεργά μέχρι τη λήξη της παράτασης.

Η πληρωμή των τρεχουσών εισφορών Απριλίου θα έπρεπε να γίνει έως τις 31/5, όμως, επειδή συνέπεσε με την 1η δόση του μεγάλου συμψηφισμού, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και να μη συσσωρευτούν πολλές ασφαλιστικές υποχρεώσεις στην ίδια χρονική στιγμή. Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές Μαρτίου θα έπρεπε να πληρωθούν έως τις 18 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, παρατείνεται έως τις 8 Ιουνίου και η υποβολή αίτησης συμψηφισμού του ποσού προς επιστροφή με τρέχουσες εισφορές, όπως αυτό προέκυψε από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή