Τραμπ: Η έρευνα Μιούλερ κόστισε 20 εκατ. δολ.

Τραμπ: Η έρευνα Μιούλερ κόστισε 20 εκατ. δολ.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το ποσό των 4,5 εκατ. δολαρίων δαπάνησε η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαρτίου 2018, για την έρευνα γύρω από την εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016.

Αλλες «δομές» του υπουργείου Δικαιοσύνης φέρονται να δαπάνησαν άλλα 5,47 εκατ. δολ. για να υποστηρίξουν την έρευνα του Μιούλερ, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου που δημοσιεύθηκε χθες. Σε μήνυμά του στο Twitter στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η έρευνα του εισαγγελέα Μιούλερ, την οποία ο πρόεδρος χαρακτηρίζει «το κυνήγι μαγισσών του Μιούλερ», κόστισε περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι η έρευνα κόστισε 10 εκατ. δολάρια, προσφέροντας πυρομαχικά στους επικριτές του που τον κατηγορούν για συστηματικές υπερβολές και άγνοια της πραγματικότητας.

Στο μεταξύ, προεδρική χάρη απένειμε ο πρόεδρος Τραμπ στον συντηρητικό σχολιαστή Ντινές Ντε Σόουζα, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του για παραβίαση των κανόνων προεκλογικών δαπανών και για απάτη. Ο Ντε Σόουζα, σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ηγείτο εκστρατείας δυσφήμησης του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προωθώντας τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον Ομπάμα να έχει γεννηθεί στην Κένυα και όχι στη Χαβάη. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει χάρη και στον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλινόι, Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, καθώς προσπάθησε να πουλήσει την έδρα γερουσιαστή του τέως προέδρου Ομπάμα. Ο πρόεδρος Τραμπ είπε επίσης ότι σκέφτεται σοβαρά να προσφέρει χάρη στην αποφυλακισθείσα τηλεοπτική προσωπικότητα Μάρθα Στιούαρτ, παρουσιάστρια εκπομπής ριάλιτι οικοκυρικής, η οποία είχε καταδικασθεί από ομοσπονδιακό εφετείο για απάτη και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Τραμπ εμφανίζεται έτοιμος να συγχωρήσει καταδικασθέντες με διάσημους πάτρωνες, όσους είναι δημοφιλείς σε υπερσυντηρητικούς κύκλους και όσους σχετίζονται με εκπομπές ριάλιτι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή