Απαντήσεις μέσα στο παρκέ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές κάθε αθλήματος ήταν και θα παραμένουν, πάντα, οι παίκτες και οι προπονητές που τους καθοδηγούν, όσο κι αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το τεταμένο κλίμα, η κορύφωση των αντεγκλήσεων, των ανακοινώσεων, των εκκλήσεων για πολιτειακή παρέμβαση και των εξευτελιστικών γεγονότων στον χώρο της διαιτησίας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους φίλους του μπάσκετ από το ίδιο το γεγονός, που δεν είναι άλλο από την έναρξη των τελικών των πλέι οφ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Το μπάσκετ οδεύει σε «ποδοσφαιροποίηση» χωρίς να έχει τις αντοχές του πιο δημοφιλούς σπορ. Αν αυτοαπαξιωθεί, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επανακάμψει.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί αύριο (19.00) στο ΟΑΚΑ τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό για τον πρώτο τελικό στη σειρά των πέντε, αν χρειαστεί να εξαντληθεί για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην περίοδο 2017-2018, μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα. Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι σε 31 αγώνες (26 στο πρωτάθλημα και 5 στα πλέι οφ)και έχουν δείξει ότι μετά τον αποκλεισμό τους από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αγωνίζονται με αυτοσυγκέντρωση, σοβαρότητα και μεγαλύτερη ομοιογένεια, έχοντας τον Νικ Καλάθη να διανύει δαιμονιώδη φόρμα στη θέση του «πιλότου». Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικό προβάδισμα διατήρησης του περυσινού τίτλου του, λόγω της έδρας και της προσδοκώμενης αξιοποίησής της, αλλά και λόγω των εμφανίσεών του τις 45 τελευταίες ημέρες. Για τον Παναθηναϊκό, η παραμονή στον «θρόνο» του πρωταθλητή δεν θα είναι πανάκεια για τον συνολικό απολογισμό της φετινής περιόδου, κατά την οποία ξοδεύτηκαν περισσότερα χρήματα από πέρυσι και ο Πασκουάλ έκανε όλες τις μεταγραφικές επιλογές, αλλά θα αποτελέσει τον καλύτερο επίλογο και θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επίσης έχασε το Κύπελλο και ήταν θεατής του ευρωπαϊκού φάιναλ φορ. Αν ο Παναθηναϊκός πετύχει το ρεκόρ των 34 νικών για τη στέψη του πρωταθλητή και φτάσει σε «σκούπα» τριών νικών κόντρα στους Πειραιώτες, το επίτευγμα, εκτός από τη σημαντική ιστορικότητά του, θα πιστοποιήσει και την αδιαμφισβήτη κυριαρχία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παρουσιάσει μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, εξάλειψαν το μεγάλο πρόβλημα των τραυματισμών και των απόντων που αντιμετώπισαν μέχρι και τα ευρωπαϊκά πλέι οφ και δίνοντας μάχη με τον χρόνο για τον βαθμό ετοιμότητάς τους, καλούνται να κάνουν ανατροπή και όχι μόνο να σταματήσουν το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού και την προέλασή του για τον τίτλο. Είναι δεδομένο, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, ότι από όποια θέση κι αν αρχίζουν οι δύο φιναλίστ τη διεκδίκηση του τίτλου, η εξέλιξη των τελικών έχει αποδειχθεί διαφορετική και με ποικίλες διακυμάνσεις, μέχρι την ολοκλήρωσή τους…

Παρέμβαση Βασιλειάδη

Στις συνθήκες διεξαγωγής των τελικών προστέθηκε χθες η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ να προχωρήσουν σε ενέργειες για τη διασφάλιση της ηρεμίας στο άθλημα, εφόσον αποφάσιζαν ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται. Ο ΕΣΑΚΕ, σε ανακοίνωσή του, ζήτησε να περιοριστεί η όποια αντιπαλότητα στους αγωνιστικούς χώρους, οι τελικοί να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα λόγω των δύο προκριματικών αγώνων της εθνικής ομάδας (29/6-2/7) και τα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες να αντιμετωπιστούν με νομιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή