Τρεις όροι για λύση, η θέση του Κινήματος Αλλαγής

Τρεις όροι για λύση, η θέση του Κινήματος Αλλαγής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολιτικό Συμβούλιο κοινής γραμμής». Αυτό αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη σχολιάζοντας τη χθεσινή, έπειτα από καιρό, συνεδρίαση του ανώτατου πολιτικού οργάνου του Κινήματος Αλλαγής, όπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, προεξάρχοντος του Σκοπιανού. Στο μείζον εθνικό ζήτημα, ουσιαστικά επικαιροποιήθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί παλαιότερα από το ίδιο όργανο, η οποία εστίαζε σε τρεις βασικούς άξονες: πρώτον, σύνθετη ονομασία, δεύτερον, όνομα για όλες τις χρήσεις και, τρίτον, αλλαγή του συντάγματος της γείτονος χώρας. Πάνω σε αυτή τη βάση, συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν πως «εμείς θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση» και «θα περιμένουμε πρώτα την έκβαση των διαπραγματεύσεων και τις τελικές προτάσεις».

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, διαρροή του Μαξίμου ανέφερε πως απομακρύνεται «συμφωνία εντός των επόμενων ημερών», αλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, καθώς «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών». Κορυφαία στελέχη του κόμματος σχολίαζαν τη διαρροή λέγοντας πως «δικαιώνεται η θέση μας να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις» και επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται «εν κρυπτώ» ένα θέμα που είναι πολύ σοβαρό για να γίνει είτε αντικείμενο αντιπαράθεσης είτε εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία, με τα στελέχη του κόμματος να εστιάζουν στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρού ευρωσοσιαλιστικού κόμματος ενόψει και των ευρωεκλογών. Η κ. Γεννηματά άλλωστε νωρίτερα είχε συγχαρεί δημοσίως τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, λέγοντας πως η εκλογή του φέρνει αισιοδοξία σε όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου, υπήρξε κείμενο το οποίο θα τεθεί υπό την κρίση της Κεντρικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αύριο Κυριακή. Από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πάντως έκανε παρέμβαση χαρακτηρίζοντας «απειλή» για τη διεθνή ασφάλεια την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή