Με το «βαρύ πυροβολικό» της η Ελλάδα στους Μεσογειακούς

Με το «βαρύ πυροβολικό» της η Ελλάδα στους Μεσογειακούς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο, Αννα Κορακάκη, αλλά και άλλους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές μας με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς,παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα πάρει μέρος η χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας (22 Ιουνίου – 1 Ιουλίου). Θα αγωνιστούν συνολικά 300 εκπρόσωποί μας και οι έμπειροι θα συναντήσουν τη γενιά του μέλλοντος.

Οι περισσότερες από τις ομοσπονδίες θα στείλουν στην Ταραγόνα το «βαρύ πυροβολικό» τους και όσοι από τους πρωτοκλασάτους αθλητές μας απουσιάσουν θα είναι είτε εξαιτίας τραυματισμών είτε επειδή έχουν άλλες υποχρεώσεις.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες στην Ταραγόνα θα ταξιδέψει μεγάλη ομάδα. Δεν είναι δυνατόν η πατρίδα του αθλητισμού να μην εκπροσωπηθεί με καλούς αθλητές και αθλήτριες σε αυτήν τη διεθνή διοργάνωση. Ολα τα παιδιά είναι έτοιμα, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», δήλωσε στην «Κ» ο Αντώνης Νικολόπουλος, αρχηγός της αποστολής.

Στην Ισπανία δεν θα αγωνιστεί ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά στην αποστολή θα βρεθούν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βλάσης Μάρας και η νέα γενιά του αθλήματος. «Για την ενόργανη, οι Μεσογειακοί θα αποτελέσουν τον τελευταίο μεγάλο αγώνα πριν από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης. Θα πάνε όλα τα παιδιά», μας είπε ο Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Με 40 αθλητές και αθλήτριες θα βρεθεί στην Ισπανία ο ελληνικός στίβος. Ανάμεσά τους θα είναι οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κώστας Μπανιώτης, Κώστα Δουβαλίδης, Αντώνης Μάστορας κ.ά.

Η ελληνική κωπηλασία θα εκπροσωπηθεί με τους κορυφαίους κωπηλάτες της. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν οι ολυμπιονίκες του Ρίο, Κατερίνα Νικολαΐδου και Σπύρος Γιάνναρος. Συνολικά θα πάρουν μέρος οκτώ αθλητές και αθλήτριες.

Και η ελληνική κολύμβηση θα στείλει στην Ταραγόνα τους περισσότερους από τους καλούς αθλητές της. Η ανδρική ομάδα πόλο έχει ξεκινήσει την προετοιμασία και θα ταξιδέψει στην Ισπανία με στόχο τη διάκριση.

Προετοιμασία έχουν αρχίσει και οι εθνικές ομάδες βόλεϊ. Οπως έχουν δηλώσει οι ομοσπονδιακοί προπονητές, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, οι Μεσογειακοί αποτελούν τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς και ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με μια καλή θέση. Στους 28ους Μεσογειακούς (33 αθλήματα) θα αγωνιστούν 4.000 αθλητές και αθλήτριες από τις 26 χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Τη διοργάνωση θα καλύψουν 1.000 δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο και τους αγώνες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 150.000 θεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή