Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ιστορίες για έρωτες

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ιστορίες για έρωτες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια αναζήτησης, συζητήσεων, συναντήσεων, σκέψης. Τόσα χρειάστηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για να επιλέξει τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο νέο της άλμπουμ, με τίτλο «Πού με φτάσανε οι έρωτες», το οποίο κυκλοφορεί στις 11 Ιουνίου από τη Minos-EMI/Universal. Ακουσε εκατοντάδες. Κάποια τα αγάπησε περισσότερο «λόγω χρονικής συγκυρίας» και κατέληξε σε 12 τραγούδια διαφόρων δημιουργών – δώδεκα αυτόνομες ιστορίες, που δένουν όμως η μία με την άλλη, σαν κομμάτια ενός όμορφου παζλ. Σε ρυθμό μινόρε ή ματζόρε, για το «μαζί» ή το «μόνη», για το σκοτάδι ή το φως, για γέλια ή δάκρυα.

Πολυσυλλεκτικό το καινούργιο cd, λοιπόν. «Ναι, αλλά διαφορετικά πολυσυλλεκτικό», λέει η ίδια. «Γιατί μετά τη συνεργασία μου με έναν συνθέτη και έναν στιχουργό, είχα την ανάγκη όχι απλώς να ακούσω και να διαλέξω τραγούδια, αλλά να μπω στη δημιουργική – καλλιτεχνική διαδικασία μαζί με τους δημιουργούς. Ηθελα τα τραγούδια να προκύψουν από τη σχέση μας, όχι μόνο να ταιριάζουν στη φωνή μου…».

Ετσι, οι Αρης Αποστολόπουλος, Φίλιππος Γράψας, Γιώργος Καραδήμος, Στέφανος Κορκολής, Πόλυς Κυριάκου, Κώστας Λειβαδάς, Δημήτρης Μαραμής, Sunny Μπαλτζή, Νικος Μωραΐτης, Σπύρος Παρασκευάκος, Μάκης Σεβίλογλου, Σταύρος Σιόλας, Αγλαΐα Σφήκα, Ελένη Φωτάκη και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος έγραψαν μουσική και στίχους για τη «δική τους» Ελεωνόρα. Και όπως συμβαίνει με κάθε ετερόκλητο υλικό, υπάρχει ένας άνθρωπος που καλείται να φτιάξει το περιβάλλον όπου θα χωρέσουν όλα. Αυτό έφερε εις πέρας με επιτυχία ο ενορχηστρωτής Ευριπίδης Ζεμενίδης.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας, λίγο προτού εξορμήσει για την περιοδεία της σε Ελλάδα και Κύπρο, η Ελεωνόρα υποδέχθηκε εκπροσώπους του Τύπου, φίλους και συνεργάτες της, για να ακούσουμε παρέα αυτά τα νέα τραγούδια – άλλα πιο ακουστικά, άλλα λαϊκότροπα, άλλα ηλεκτρικά, άλλα με μια αύρα παραδοσιακού. Ολα, όμως, με κοινό παρονομαστή ένα γνήσιο συναίσθημα. Κι εκείνη, με τη ζεστασιά της, επιβεβαίωσε ότι δεν είναι μόνο μια σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και μια υπέροχη οικοδέσποινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή