«Επικοινωνιακά αφηγήματα» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Ν. Φίλης

«Επικοινωνιακά αφηγήματα» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Ν. Φίλης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπολύει εκ νέου ο Νίκος Φίλης αφήνοντας υπονοούμενα για ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι "πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν", στην υλοποίηση, δηλαδή, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων», αναφέρει ο κ. Φίλης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Προσθέτει ότι  «οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο, όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα» ενώ αφήνει αιχμές για ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ «Άλλο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015 και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ». αναφέρει.

«Η Αριστερά δεν ήταν και δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης» προσθέτει.

Ο Νίκος Φίλης θέτει θέμα μη εφαρμογής των περικοπών των συντάξεων λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική να επιβληθούν μειώσεις τη στιγμή που η οικονομία, με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό κόστος, παράγει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα 5% του ΑΕΠ»

Τέλος  εγκαλεί τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κόμματος: «Σήμερα είναι εντελώς περιθωριοποιημένο και παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή