Δούρου: Το Πεδίον του Αρεως δεν πρασινίζει με «μπατανόβουρτσες»

Δούρου: Το Πεδίον του Αρεως δεν πρασινίζει με «μπατανόβουρτσες»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ειρωνικές αναφορές για τις πρωτοβουλίες κατοίκων του Πεδίου του Αρεως και κάνοντας λόγο για όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του πάρκου, τοποθετήθηκε η περιφερειάρχης Αττικής επί του ζητήματος με αφορμή και την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται:

«Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα και ευχαριστεί τον κ. Η. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως. Η εισαγγελική έρευνα – εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος – δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του Πάρκου όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων. Η έρευνα που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα ρίξει φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και λειτουργεί καταλυτικά σε μια κρίσιμη περίοδο για το Πεδίο του Άρεως(…).

Οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fake news.

Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών. Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς.

Σγουρός: Τουλάχιστον δεν μήνυσε τον εαυτό της

Αμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Για πολλοστή φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ελέγχεται από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες της.

Δυστυχώς, αντί να προβληματιστεί που εμπλέκεται σε ακόμη μία δικογραφία, κοιτάζει πώς θα δικαιολογηθεί για το χάλι που επικρατεί, ρίχνοντας το ανάθεμα μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στους “προηγούμενους” ή, ακόμη, και στους κατοίκους της περιοχής που ενδιαφέρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως. (…)

Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η κ. Δούρου δεν μήνυσε τον εαυτό της, όπως στην περίπτωση της Μάνδρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή