Μεγάλες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια προαναγγέλλει η Latsco

Μεγάλες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια προαναγγέλλει η Latsco

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις της Latsco Shipping συμφερόντων του ομίλου Λάτση, με σκοπό την είσοδό της  στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers ) στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου για την μετάβαση σε μια νέα εποχή καθαρότερης ενέργειας, προανήγγειλε ο Πάρις Κασιδόκωστας.

«Η καθαρή ενέργεια είναι το μέλλον και η γενιά μας έχει υποχρέωση και καθήκον απέναντι στις γενιές που έρχονται να αγκαλιάσει αυτή την προοπτική και να την υλοποιήσει», σημείωσε ο επικεφαλής της ναυτιλιακής, μιλώντας σε κλειστή συνάντηση με τον Τύπο ενόψει της διεθνούς έκθεσης Ποσειδώνια 2018.

Όπως εξήγησε στην «K» ο διευθύνων σύμβουλος της Latsco Γιώργος Μαργαρώνης, που μαζί με τον οικονομικό διευθυντής της Χρίστο Τριανταφυλλίδη συμμετείχαν στην συνάντηση του Πάρι Κασιδόκωστα με τα media, η επένδυση ενδεχομένως θα αφορά παραγγελίες για δυο νεότευκτα LNG Carriers με δικαίωμα για την ναυπήγηση άλλων δυο. Θωρεί δε πως οι άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει ανά τις δεκαετίες ο όμιλος με μεγάλους ναυλωτές όπως η Shell, του παρέχουν την προοπτική να εξασφαλίσει μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα όταν θα αποφασιστεί η υπογραφή της παραγγελίας.

Ο όμιλος τα τελευταία λίγα χρόνια, περίοδος που ταυτίζεται με την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Πάρι Κασιδόκωστα, έχει επιδοθεί σε ένα μαζικό πρόγραμμα ανανέωσης και μεγέθυνσης του στόλου του ενώ παράλληλα ο επιχειρηματίας προσωπικά έχει κινηθεί και καθαρά επενδυτικά στο ξηρό φορτίο προς εκμετάλλευση ευκαιριών από τις αγοραπωλησίες πλοίων. Ο στόλος της Latsco αριθμεί 27 δεξαμενόπλοια συμπεριλαμβανομένων 13 μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, πέντε Longe Range II και 9 μεταφοράς -LPG εκ των οποίων 7 μεγάλα (Very Large Gas Carrier)- ενώ πριν δέκα χρόνια η ναυτιλιακή κατείχε μόλις 9 πλοία.

Παράλληλα με το επενδυτικό της Latsco ο Πάρις Κασιδόκωστας συγκρότησε με τρίτους επενδυτές την κοινοπραξία Ivy Shipping LLC με την οποία απέκτησε 4 φορτηγά ενώ πρόσφατα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος συγκρότησε ένα ακόμα σχήμα για την εκμετάλλευση ευκαιριών (asset play) από τις αγοροπωλησίες δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου.

Για το ζήτημα του Ελληνικού αλλά και της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού των Ελληνικών Πετρελαίων, σε αμφότερα εκ των οποίων η οικογένεια Λάτση έχει καθοριστικές συμμετοχές, ο Πάρις Κασιδόκωστας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα προχωρήσουν. Σημείωσε έτσι το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα ΕΛΠΕ στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και εξέφρασε την εκτίμηση πως σε ένα χρόνο από σήμερα τα έργα για την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα έχουν ξεκινήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως είναι καθοριστικό για το ευρύτερο κλίμα για τη χώρα οι μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι να επενδύουν πρώτοι στην Ελλάδα και να δίνουν έτσι το μήνυμα στους ξένους επενδυτές να ακολουθήσουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή