ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών κατάφερε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Επειτα από ελέγχους που διενήργησαν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε., σε διάφορους χώρους στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας Αττικής, εντόπισαν σε δύο αποθηκευτικούς χώρους καθώς και σε καταστήματα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, μεγάλο όγκο αλκοολούχων ποτών η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται.

Συνολικά  κατέσχεσαν :

• 23.624 φιάλες αλκοολούχων ποτών, μικρό μέρος (9 φιάλες) των οποίων ανήκε σε παρτίδα η οποία είχε δηλωθεί, από την ιδιοκτήτρια  εταιρεία, ως κλεμμένη,

• 120.000 τεμάχια περίπου πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών,

• 978 κιλά καφέ εσπρέσο  και 13 περίπου κιλά ελληνικού και

• Ενα φορτηγό ιδιωτικής χρήσεως, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και διακίνηση των ανωτέρω

• Εντός του ενός αποθηκευτικού χώρου, εντοπίσθηκαν και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητας υγρού.

Για το σύνολο των εμπορευμάτων, δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία νόμιμης απόκτησης και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 220.000 ευρώ.

Επίσης, διενεργήθηκαν δειγματοληψίες που στάλθηκαν προς εξέταση  στην Χημική Υπηρεσία.

Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν  σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη, ενόψει της καταστροφής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθησαν εννέα άτομα τα οποία συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, επτά εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής.  Ωστόσο, διέφυγε της σύλληψης ένα άτομο ελληνικής καταγωγής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη  διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του      ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ