Διμερείς συζητήσεις Κατάρ – Τουρκίας προς αναζήτηση νέων εμπορικών δρόμων

Διμερείς συζητήσεις Κατάρ – Τουρκίας προς αναζήτηση νέων εμπορικών δρόμων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Κατάρ και η Τουρκία είχαν συζητήσεις για νέους διμερείς εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να ξεπερασθεί ο οικονομικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στο πρώτο από τις γειτονικές χώρες του, αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα Gulf Times με έδρα το Κατάρ.

Στο περιθώριο των συναντήσεων που είχαν μέλη του Τουρκικού Συνδέσμου Εξαγωγέων της Ανατολικής Ανατολίας (DAIB) με ομολόγους τους στη Ντόχα, ο επικεφαλής του DAIB Σαντί Κελέσογλου τόνισε την ανάγκη της καθιέρωσης νέων εμπορικών δρόμων.

Τέτοιοι νέοι δρόμοι αποσκοπούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα όσον αφορά το κόστος μεταφοράς και την επιμήκυνση των χρόνων παράδοσης λόγω του συνεχιζόμενου εμπάργκο, δήλωσε ο Κελέσογλου. «Η δημιουργία νέων εμπορικών δρόμων φαίνεται να είναι αναγκαία για να διασφαλίσει το Κατάρ προμήθειες σε καλές τιμές», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία για να δώσουν ώθηση στο διμερές εμπόριο στους κλάδους των τροφίμων και των ποτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή