ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προδημοσίευση: Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζυμαρικά / Ρύζι, Τόνος, Λιαστή ντομάτα, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Απλά και γρήγορα πιάτα για το καθημερινό μας τραπέζι στο καλοκαιρινό τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 10/06 με την Καθημερινή.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 20΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.

Τι πίνουμε: Ροζέ Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ