ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Προς κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης

Ενας άνδρας περπατά πάνω σε πλαστικά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά από τις όχθες της Αραβικής Θάλασσας, που έχουν κατακλυστεί από πλαστικές σακούλες και άλλα σκουπίδια, στο Μουμπάι της Ινδίας. Σήμερα είναι η Ημέρα Περιβάλλοντος και το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι «Καταπολεμήστε τη ρύπανση από τα πλαστικά». Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ενωση προτείνει την πλήρη κατάργηση των πλαστικών ειδών μιας χρήσεως, όπως τα καλαμάκια, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι σήμερα, καθώς η φύση αναδεικνύεται στον σημαντικότερο θησαυρό του πλανήτη, έστω κι αν οι άνθρωποι της φέρονται με τόση περιφρόνηση.

Η 5η Ιουνίου ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως τέτοια, σε μια προσπάθεια να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη και οι πολίτες να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα το περιβάλλον, στο οποίο ζουν και κινούνται.

Εκδηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη, η οποία ήδη προτείνει την πλήρη κατάργηση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια διάσωσης των θαλασσών.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ