Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν, χθες, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εκτός του δείκτη FTSE Mib στο Μιλάνο που έχασε 0,45%. Παραμερίζοντας το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε πληροφορίες για ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών UniCredit και Societe Generale. Οι φόβοι για την πρόκληση αλυσιδωτών αντιδράσεων στην Ευρώπη από την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να οδηγείται σε άνοδο 0,31%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,37% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,14%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 αναρριχήθηκε 0,51%.

Οι επενδυτές έστρεψαν τη ματιά τους σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times που υποστηρίζει πως η UniCredit, η ισχυρότερη τράπεζα της Ιταλίας, συζητάει τη συγχώνευσή της με τη γαλλική SocGen, οδηγώντας τις μετοχές τους σε κέρδη. Το κλίμα τονώθηκε, επίσης, ύστερα από την ανακοίνωση της AccorHotels ότι εξετάζει την πιθανότητα να εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην αεροπορική εταιρεία Air France-KLM.

Στην Ισπανία, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε πρωθυπουργός μετά την ανατροπή του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι, δημιουργώντας την προσδοκία για την εξομάλυνση του πολιτικού κλίματος στην υπ’ αριθμόν 4 οικονομία της Ευρωζώνης. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης Ibex-35 εμφάνισε κέρδη 1,22%, αντανακλώντας τα μεγαλύτερα κέρδη σε σχέση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ανοδικά κινήθηκε, επίσης, το ευρώ. Εφθασε το 1,1727 δολάρια από το 1,1659 δολάρια που έκλεισε την Παρασκευή.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο 0,74% και 0,45%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Ο κλάδος της τεχνολογίας παρουσίαζε τα μεγαλύτερα κέρδη. Η Apple, η κατασκευάστρια των iPhones, πρωταγωνίστησε με την αποκάλυψη νέου λειτουργικού συστήματος, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της πλατφόρμας GitHub. Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν χθες πτωτικά επί τρίτη ημέρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, o ΟΠΕΚ διατηρεί σταθερή την ημερήσια παραγωγή του, αν και συζητάει μια αύξηση. Η τιμή του αργού πετρελαίου αντέδρασε με πτώση 1,38% στα 64,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,71% στα 75,40 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή