Αντιδράσεις για δηλώσεις πρέσβη ΗΠΑ στο Βερολίνο

Αντιδράσεις για δηλώσεις πρέσβη ΗΠΑ στο Βερολίνο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αντιδράσεις προκάλεσε στη Γερμανία η συνέντευξη του νέου Αμερικανού πρέσβη Ρίτσαρντ Γκρένελ στο συντηρητικό περιοδικό Breitbart, στην οποία ο Γκρένελ περιγράφει την αμερικανική πολιτική ως επέκταση της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ. «Οπωσδήποτε θέλω να ενισχύσω άλλους συντηρητικούς ανά την Ευρώπη. Πιστεύω ότι υπάρχει άνοδος της συντηρητικής πολιτικής εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της Αριστεράς», υποστήριξε ο Γκρένελ. «Είναι σαφές ότι ο Αμερικανός πρέσβης βλέπει τον εαυτό του ως προέκταση του παγκόσμιου δεξιού συντηρητικού κινήματος», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ρολφ Μίτσενιτς, υπενθυμίζοντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη το 1961 στη Βιέννη επιβάλλει στους διπλωμάτες να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών.

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Γκρένελ, ενώ παράλληλα αντέδρασε στη δήλωση του συμπροέδρου του κόμματος AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, σύμφωνα με την οποία «ο Χίτλερ και οι εθνικοσοσιαλιστές ήταν απλώς κουτσουλιές στα 1.000 χρόνια επιτυχούς γερμανικής ιστορίας». «Το ναζιστικό καθεστώς και το έγκλημα του Ολοκαυτώματος που οργάνωσε ήταν ένα μοναδικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που προξένησε ανείπωτο πόνο σε πολλές χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας», είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή