Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά για το Σκοπιανό: Ψεύδεται – Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα

Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά για το Σκοπιανό: Ψεύδεται – Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του Γ. Κουμουτσάκου προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αποδεχτεί το 2006 την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» και μάλιστα χωρίς erga omnes και ότι δεν θα ανεχθεί προσωπικές επιθέσεις από δήθεν «Μακεδονομάχους».

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τους επικριτές του να είναι πιο σεμνοί και κάλεσε τη ΝΔ, αν έχει τα «κότσια», να πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιο από αυτά θέλει, προσθέτοντας ότι «αν τον προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ αντέδρασε έντονα στην τοποθέτηση αυτή κατηγορώντας τον κ.Κοτζιά για ψέματα.

«Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς.

Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει.

Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο «Μακεδονία του Ίλιντεν» και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα. Κατήφορος του Ν. Κοτζιά» έγραψε στο twitter ο κ.Κουμουτσάκος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή