Μητσοτάκης: «Πρωθυπουργός της ανομίας»

Μητσοτάκης: «Πρωθυπουργός της ανομίας»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό «της βίας και της ανομίας» –όπως τον χαρακτήρισε– εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας και κυρίως τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει «ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες» και διαμήνυσε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία. Νέα επίθεση, εξάλλου, στην κυβέρνηση, αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα στο συντονιστικό των γαλάζιων τομεαρχών με αιχμή το Σκοπιανό –για το οποίο η αντιπολίτευση βρίσκεται στο σκοτάδι– και την επόμενη μέρα του προγράμματος, αλλά και την Παιδεία.

«Κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας», υπογράμμισε στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων και τον πρωθυπουργό ότι είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για όσα συμβαίνουν. «Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της “συλλογικότητες” και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες. Eχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες. Eχει αφήσει τα πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου», σημείωσε, επαναφέροντας την ατζέντα της τάξης και της ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ασφάλεια αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα» όλων των Ελλήνων και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Αργότερα, με σχόλιό του στο Twitter χαρακτήρισε την καταδρομική του «Ρουβίκωνα» στο υπ. Ανάπτυξης με αίτημα την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα «αποκρουστική».

Η παρέμβαση για την ασφάλεια ήταν απλώς η πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν σήμερα, κατά την προεδρική παρέμβαση ενώπιον των τομεαρχών. Βασικούς άξονες της κριτικής του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να αποτελέσουν τόσο οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, όσο και η οικονομία και το αφήγημα της καθαρής εξόδου που καταρρέει. «Το πρόβλημα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του», επανέλαβε χθες η Μαρία Σπυράκη (ρ/σ ΣΚΑΪ), θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας: «Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης που δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οικονομία

Στο «κεφαλαιώδες» αυτό ζήτημα, που αγγίζει τα όρια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με αιχμή το Σκοπιανό, αναμένεται, εξάλλου, να αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης σήμερα. Ετερο θέμα αιχμής στην παρέμβασή του θα αποτελέσει η οικονομία, καθώς καθίσταται σαφές ότι η καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στα θέματα της Παιδείας.

Εξάλλου, το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τους βουλευτές του που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Κοινό συμπέρασμα, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ήταν ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πλήρης έλεγχος της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της, ενώ ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους. Η Πειραιώς μιλάει ακόμη για κυβερνητική μεθόδευση, καθώς το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, χωρίς να συντρέχει προφανής λόγος και ζητεί την απόσυρσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή