Εκτός Ρολάν Γκαρός η Σερίνα Ουίλιαμς

Εκτός Ρολάν Γκαρός η Σερίνα Ουίλιαμς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοήτευση για την παγκόσμια τενιστική κοινότητα που περίμενε με μεγάλο ενδιαφέρον τον αγώνα της Σερίνα Ουίλιαμς με τη Μαρία Σαράποβα στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ενας τραυματισμός στον θώρακα, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Αμερικανίδα, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή της από το παρισινό γκραν σλαμ.

«Στον αγώνα μου για το διπλό έκανα διάφορες δοκιμές, χρησιμοποίησα ειδική ταινία, δεν έγινε όμως καλύτερα. Είμαι πολύ απογοητευμένη. Στερήθηκα την οικογένειά μου και την κόρη μου για να μπορέσω να ζήσω αυτές τις στιγμές. Είναι πολύ δύσκολο που βρίσκομαι σ’ αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η Ουίλιαμς κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Να σημειωθεί πως στο Παρίσι έπαιξε σε κορτ με χωμάτινη επιφάνεια για πρώτη φορά μετά δύο χρόνια. Η Σαράποβα προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο δίχως να σπαταλήσει ενέργεια. Κατά το παρελθόν έχει κατακτήσει δύο φορές το Ρολάν Γκαρός.

Στο ταμπλό των ανδρών, ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε του Γερμανού Μαξιμίλιαν Μάρτερερ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6), προκρίθηκε στους «8» και έγινε ο πέμπτος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που φθάνει τις 900 νίκες στην καριέρα του.

Ο νικητής 10 τίτλων του Ρολάν Γκαρός και συνολικά 16 γκραν σλαμ, ακολουθεί τα χνάρια των Τζίμι Κόνορς (1.256 νίκες), Ρότζερ Φέντερερ (1.149), Ιβάν Λεντλ (1.068) και Γκιγιέρμο Βίλας (929). Επίσης, ο Ναδάλ ξεπέρασε το ρεκόρ του Κόνορς στις νίκες σε γκραν σλαμ, φτάνοντας τις 234. Εχει 10 λιγότερες από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (244) και 98 από τον Ρότζερ Φέντερερ (332), που κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή