Επέστρεψε ορεξάτος στην εθνική Βραζιλίας ο Νεϊμάρ

Επέστρεψε ορεξάτος στην εθνική Βραζιλίας ο Νεϊμάρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα ρωσικά γήπεδα στις 14 Ιουνίου, και δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ και ο Πάολο Γκερέρο επέστρεψαν εγκαίρως και σε καλή κατάσταση.

Ο Νεϊμάρ ηρέμησε 210 εκατ. Βραζιλιάνους, μπαίνοντας στο φιλικό με την Κροατία στο Λίβερπουλ την Κυριακή ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και σκοράροντας το πρώτο τέρμα της «σελεσάο» στο 2-0 με την ομάδα που απέκλεισε την εθνική Ελλάδος από το Μουντιάλ. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Φιρμίνιο. Με τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα από το 67΄ και μετά, η Βραζιλία ήταν άλλη ομάδα, ενώ ώς τότε είχε μείνει στο 0-0. «Υπέφερα, ήταν τρεις πολύ δύσκολοι μήνες. Οταν όμως είδα την μπάλα στα δίχτυα, το μυαλό μου πήγε στους ανθρώπους που με βοήθησαν», είπε ο σούπερ σταρ της Βραζιλίας.

Μεγάλη επιστροφή και για τον Πάολο Γκερέρο. Ο Περουβιανός επιθετικός δικαιώθηκε προσωρινά από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (ΚΑΣ) της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα και προχθές το βράδυ επέστρεψε ύστερα από οκτάμηνη τιμωρία για υπόθεση ντόπινγκ και σκόραρε δύο γκολ στο 3-0 επί της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ισπανία δεν έπεισε στο φιλικό 1-1 με την Ελβετία. Βρήκε μόνο γκολ από τον αμυντικό της Αλβαρο Οδριοθόλα, αλλά ένα λάθος του τερματοφύλακα Δαβίδ Δε Χέα επέστρεψε στην Ελβετία να ισοφαρίσει με τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ.

Σε άλλα φιλικά του Σαββατοκύριακου, το Μεξικό κατέβαλε 1-0 τη Σκωτία, η Κόστα Ρίκα τη Βόρεια Ιρλανδία με 3-0, η Αγγλία 2-1 τη Νιγηρία κι η Αυστρία την (πειραματική) Γερμανία με το ίδιο σκορ. Βέλγιο και Πορτογαλία έμειναν στο 0-0, όπως και η Σουηδία με τη Δανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή