«Eμφύλιος» Ερντογάν-Ιντζέ στην Τουρκία – Οι… απειλές στον δρόμο προς τις εκλογές

«Eμφύλιος» Ερντογάν-Ιντζέ στην Τουρκία – Οι… απειλές στον δρόμο προς τις εκλογές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία όσο οι ημέρες πλησιάζουν προς τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουνίου.

Αυτή τη φορά το γάντι σήκωσε ο Μουχαρέμ Ιντζέ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ομιλία του προς τον Τούρκο πρόεδρος, αναφέροντας πως εκείνος δεν μπορεί να απευθύνει ομιλία χωρίς να έχει μπροστά του auto cue από το οποίο θα διαβάζει την ομιλία του. Δηλαδή, τον κατηγόρησε πως δεν μπορεί να απευθύνει ομιλία χωρίς υποβολέα.

«Θα σας πω αυτά που έχω μέσα μου. Μιλάω από καρδιάς. Υπάρχουν δύο τρόποι να μιλήσεις. Ο πρώτος κρατώντας μικρές σημειώσεις. Ρίχνεις ματιές σε αυτές και μιλάς όπως βγαίνει μέσα από την καρδιά σου. Και υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Υπάρχει ένα είδος οθόνης εδώ, άλλο μία εκεί.  Εσείς το κοινό δεν μπορείτε να το δείτε. Υπάρχουν οι ομιλίες σε αυτή την οθόνη και ένας άνθρωπος που τις διαβάζει. Εσείς πιστεύετε ότι μιλάει από μόνος του. Όσοι λένε αυτά που είναι γραμμένα στην οθόνη δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά μας. Εκείνοι που μιλούν από καρδιάς μπορούν να λύσουν τα προβλήματα», τόνισε ο Ιντζέ προκαλώντας την επευφημίες  του συγκεντρωμένου πλήθους.

Η απάντηση Ερντογάν

Φυσικά και ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα μπορούσε να αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει ασχολίαστο αφού έσπευσε να δώσει την δική του απάντηση στον αντίπαλό του και υποψήφιο, επίσης, για την προεδρία της χώρας.

«Ξέρω πώς να σου δώσω ένα μάθημα χωρίς την οθόνη. Εκεί, δεν ξέχασα την ομιλία μου. Ο ιμάμης που καθόταν δίπλα μου, βγήκε έξω για την βραδινή προσευχή. Επέστρεφε την ώρα της ομιλίας μου. Οι σωματοφύλακές μου τον σταμάτησαν, δεν τον άφησαν να επιστρέψει στη θέση του. Αυτό με ενόχλησε. Φώναξα τον υπεύθυνο ασφαλείας μου και του είπα να τον αφήσουν να πάει στη θέση του. Αυτός είναι ο σεβασμός μου στη θρησκεία κύριε Κεμάλ, κύριε Μουχαρέμ. Δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα, με το να μου επιτίθεσαι μέσω των μέσω κοινωνικής δικύωσης», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή