Αθώος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Αθώος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος δήλωσε σήμερα ο παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ενώπιον του διακστηρίου της Νέα Υόρκης για τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση και βιασμό από δεκάδες γυναίκες.

Ο 66χρονος άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός εμφανίστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέα Υόρκη αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα κατηγορίες για βιασμό τον Μάρτιο του 2013 στη Νέα Υόρκη καθώς και για σεξουαλική κακοποίηση μιας άλλης γυναίκας το 2004, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Στο ερώτημα του δικαστή αν δηλώνει «αθώος ή ένοχος», απάντησε «αθώος», ενώ όταν ο δικαστής του υπενθύμιζε τους όρους της υπό όρους αποφυλάκισής του απαντούσε μονολεκτικά «ναι».

Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Ο ίδιος επέμενε και στο παρελθόν στη αθωότητά του μέσω του δικηγόρου του Μπέντζαμιν Μπράφμαν, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε ερωτική επαφή χωρίς συναίνεση. 

Ωστόσο, περισσότερες από 70 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για  σεξουαλική κακοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη.

Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο παραγωγός να δηλώσει τελικά «ένοχος» ώστε να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή