Έρχεται «μίνι» καύσωνας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμοκρασίες που θα φτάσουν και ίσως να ξεπεράσουν τους 37 βαθμούς κελσίου προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη, όπου το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει κι άλλο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίζει τους 37 βαθμούς κελσίου.

Η θερμοκρασία πιθανόν να πέσει την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Ο καιρός της Τετάρτης

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στα ηπειρωτικά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας έως τους 35 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό Κόλπο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή