ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσουν οι ΗΠΑ τον λογαριασμό της ιστορικής συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Κουν σε υπερπολυτελές θέρετρο στη Σιγκαπούρη. 

Πληροφορίες θέλουν τις ΗΠΑ να ψάχνουν τρόπο να πληρώσουν την προεδρική σουίτα, στην οποία επιθυμεί να μείνει ο ηγέτης της Β. Κορέας, αλλά αδυνατεί να αποπληρώσει. 

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Washington Post, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απαιτεί να μείνει στην χλιδάτη σουίτα κατά τη διαμονή του στη Σιγκαπούρη, η τιμή της οποίας υπολογίζεται στα 6.000 δολάρια τη βραδιά. 

Μια μέρα μετά την αποκάλυψη του Αμερικανού προέδρου ότι η συνάντηση του με τον Κιμ θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 12 Ιουνίου παρά τις υπαναχωρήσεις των προηγούμενων ημερών, προέκυψε ένα... «τετριμμένο» ζήτημα, το οποίο όμως ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο μιας συνάντησης που αποτελεί ιστορικό και γεωπολιτικό επίτευγμα, όπως γράφει η εφημερίδα. 

Καθώς ο αναπληρωτής επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου και ο de facto επικεφαλής προσωπικού του Κιμ, προσπαθούν να διευθετήσουν τις λογιστικές λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης των δύο ηγετών, η οποία απέχει λιγότερο από 10 ημέρες, δημοσιοποιήθηκε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ζήτησε να μείνει αρχικώς στο πεντάστερο ξενοδοχείο Fullerton.

Οπως δημοσιεύτηκε στην αμερικανική Post, η Β. Κορέα ζήτησε ο λογαριασμός του ξενοδοχείου να πληρωθεί από τρίτο και όχι από την ίδια, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο λογαριασμός θα περιλαμβάνει και τη διαμονή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη σουίτα. 

Με ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα ότι τελικά το ξενοδοχείο που επέλεξαν οι δύο πλευρές για την ιστορική συνάντηση είναι το θέρετρο Capella στο νησί Σεντόσα. Αν και δεν γνωρίζουμε τους λόγους της συγκεκριμένης επιλογής ούτε το αν τελικά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης απέσυρε την απαίτηση του, η συνάντηση από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν απειλείται, ενώ το ξενοδοχείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χλιδή του Fullerton Ηotel. 

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, τόσο οι εξωτερικές εγκαταστάσεις όσο και η εσωτερική διακόσμηση του Capella Hotel είναι εντυπωσιακές. Τοποθετημένο κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της Σιγκαπούρης, το ξενοδοχείο διαθέτει κτίρια διαφορετικής τεχνοτροπίας, άλλα μοντέρνα με καμπυλώσεις και άλλα αποικιακού χαρακτήρα, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. 

Η σχετική απομονωμένη τοποθεσία του θέρετρου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που τόσο οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Βόρειας Κορέας,  υπεύθυνοι για την ασφάλεια, σίγουρα υπολόγισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με την Washington Post, που άλλη χώρα πληρώνει για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα, η Νότια Κορέα ξόδεψε 2,6 εκατ. δολάρια για να καλύψει τα έξοδα διαμονής και ταξιδιού για αθλητές και μέλη της αντιπροσωπείας της Β. Κορέας στην Πιόνγκτσανγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ