Μυτιλήνη: Φωτιά σε παλιό σπίτι – Κινδύνεψε το ιστορικό κέντρο

Μυτιλήνη: Φωτιά σε παλιό σπίτι – Κινδύνεψε το ιστορικό κέντρο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινδύνεψε, τη νύχτα που πέρασε, τμήμα της συνοικίας Κουλμπάρα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, από φωτιά που ξέσπασε σε παλιά και ακατοίκητη κατοικία στον οδό Κρέσνας.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, και αντιμετωπίσθηκε με μεγάλη δυσκολία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας, αλλά και γιατί ο πλησιέστερος πυροσβεστικός κρουνός απείχε περί τα 200 μέτρα. Κάποια στιγμή κινδύνεψαν και παρακείμενες κατοικίες από τις οποίες μία επί της οδού Τζαίημς Αριστάρχου υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ευτυχώς κατά την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην αμφιθεατρικά χτισμένη αυτή περιοχή, με τα διατηρητέα σπίτια, από το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, των οποίων μεγάλα τμήματα είναι ξύλινα, επικρατούσε πλήρης άπνοια. Ειδάλλως, η φωτιά θα είχε επεκταθεί ανεξέλεγκτα σε όλη τη γειτονιά, με άγνωστες συνέπειες.

Τελικά η φωτιά έσβησε περί τις 5.30 τα χαράματα, ενώ η παλιά κατοικία των αρχών του 20ου αιώνα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μυτιλήνη: Φωτιά σε παλιό σπίτι – Κινδύνεψε το ιστορικό κέντρο-1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή