Νέα επίθεση Τραμπ κατά του υπ. Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

Νέα επίθεση Τραμπ κατά του υπ. Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρά τους ισχυρισμούς του Ντ. Τραμπ ότι έχει ανοσία στις μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση, δικαστήριο της Ν. Υόρκης αποφάσισε χθες ότι θα προχωρήσει η εκδίκαση της προσφυγής μιας διαγωνιζόμενης στο τηλεπαιχνίδι «Ο υποψήφιος». Η Σάμερ Ζερβός έχει κατηγορήσει τον Τραμπ ότι τη δυσφήμησε όταν αρνήθηκε τις αιτιάσεις της ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά την περίοδοπου ήταν παρουσιαστής του ριάλιτι σόου. Η εξέλιξη συνέπεσε με την επανεμφάνιση της Μελάνια, μετά μια παρατεταμένη απουσία της από το προσκήνιο και μια χειρουργική επέμβαση, πυροδοτώντας φήμες για την υγεία της και τον γάμο του ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ προχωρούσε σε μία ακόμη επίθεση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην έρευνα για τη στάση του FBI στην υπόθεση της χρήσης του προσωπικού ηλ. ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον όσο ήταν ΥΠΕΞ.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τον Σέσιονς υπεύθυνο για το «κυνήγι μαγισσών» στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016. «Ολα αυτά επειδή ο Σέσιονς δεν με ενημέρωσε ότι θα εξαιρεθεί από την έρευνα. Θα μπορούσε ταχύτατα να έχω επιλέξει κάποιον άλλον», έγραψε στο Twitter. «Ο Τραμπ και το επιτελείο του υιοθετούν την άποψη περί απεριόριστης εκτελεστικής εξουσίας», ανέφεραν σε ανάλυσή τους οι «Τάιμς της Ν. Υόρκης», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του και των νομικών συμβούλων του εξόχως «επιθετικές». Οπως εξάλλου αποκαλύπτεται ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, πλησίασε μάρτυρες τους οποίους πίεσε να ψευδορκήσουν και οι εισαγγελείς ζητούν τώρα να αλλάξουν οι όροι της εγγύησής του. Νωρίτερα, χθες, ο Τραμπ είχε ακυρώσει την επίσκεψη των Αετών της Φιλαδέλφειας, νικητών του Σούπερ Μπολ, επειδή πολλοί παίκτες της ομάδας ήθελαν να μποϊκοτάρουν τη συνάντηση μαζί του στον Λευκό Οίκο λόγω της επιμονής του να στέκονται όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή