Με 3 εκατ. στο EOS Fund η Tράπεζα Eμπορίου και Aνάπτυξης Eυξείνου Πόντου

Με 3 εκατ. στο EOS Fund η Tράπεζα Eμπορίου και Aνάπτυξης Eυξείνου Πόντου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμμετοχή της στο EOS Hellenic Renaissance Fund («Ταμείο EOS») ανακοίνωσε η Tράπεζα Eμπορίου και Aνάπτυξης Eυξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ), συνεπενδύοντας 3 εκατ. ευρώ. Το EOS είναι ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέσω του ταμείου, η χρηματοδότηση της τράπεζας θα βοηθήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και διαθέτουν εξαγωγικό δυναμικό, έτσι ώστε να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά και επενδυτικά τους σχέδια δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Το EOS Fund δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund), με κεφάλαια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων. Στόχος του EquiFund είναι να διευκολύνει την πρόσβαση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

Eπενδυτές του EOS Fund είναι κορυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίες, εγχώριοι και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, καθώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Διαχειριστής του EOS Fund είναι η EOS Capital Partners, εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων, που εδρεύει στην Ελλάδα και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την EOS Capital Partners αποτελούν τα υψηλού επιπέδου στελέχη της, με πολύχρονη διεθνή και εγχώρια επενδυτική εμπειρία και βαθιά γνώση της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής αγοράς.

Ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας Ισάν Ουγούρ Ντελικανλί δήλωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την επιτυχή πρώτη ολοκλήρωση του Ταμείου ΕΟS. Αυτός ο καινοτόμος τρόπος υποστήριξης του τομέα των μικρομεσαίων υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της τράπεζας σε αυτόν τον στρατηγικό και εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η Παρευξείνια Τράπεζα είναι αποφασισμένη να επιδιώξει αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την EOS Capital Partners, μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών με διεθνή και εγχώρια εμπειρία που είναι απαραίτητη για την ενίσχυση και υποστήριξη εξελιγμένων οικονομικών προϊόντων δομής στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή