Με απειλές κατά αστυνομικών η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Με απειλές κατά αστυνομικών η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές κατά των αστυνομικών περιλαμβάνει το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Στο κείμενο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το οποίο υπογράφουν οι «εξεγερμένοι/εξεγερμένες», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε».

Προστίθεται επίσης ότι «οι μπάτσοι είναι ένα πρώτο εμπόδιο, είναι ο ένοπλος φρουρός του καθεστώτος. Και δεν είναι άτρωτοι. Οι μπατσοι δεν ειναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας· είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή. Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών, είναι αυτοί που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στην οποία γίνεται λόγος για «δολοφονική ενέδρα» εναντίον των αστυνομικών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή