Εικαστικά στον κόσμο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο

Ολόκληροτον Ιούνιο υπάρχει ακόμη ένας λόγος να επισκεφθεί κανείς το Λονδίνο: το London Festival of Architecture 2018. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις για την αρχιτεκτονική, που προσελκύει περίπου 400.000 επισκέπτες. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει 400 παράλληλες εκδηλώσεις που απλώνονται σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, η οποία θέλει να αποδεικνύει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα τεκταινόμενα του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Κεντρικό θέμα του φεστιβάλ είναι η έννοια της «Ταυτότητας» (Identity) και με αυτόν τον προβληματισμό οργανώνονται εκθέσεις, διαλέξεις και καθοδηγούμενοι περίπατοι των επισκεπτών μέσα στην πόλη, και ειδικά στις περιοχές Battersea Nine Elms, City of London, London Bridge, Royal Docks. Στα highlights του φετινού προγράμματος είναι οι εγκαταστάσεις (installations) σε δημόσιους χώρους και μια ποικιλία από ανοικτές για το κοινό, και φιλικές για τις οικογένειες, δραστηριότητες. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.londonfestivalofarchitecture.org.

Ιαση από την Αυστραλία

«Η τέχνη της ίασης: H γηγενής ιατρική της Αυστραλίας» είναι μια ιδιαίτερη έκθεση που διοργανώνεται στο Ιατρικό Ιστορικό Μουσείο της Μελβούρνης. Στα εκθέματα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον έργα τέχνης, κεραμικά και ζωγραφικές απεικονίσεις της εγχώριας πανίδας, εκείνων δηλαδή των φυτών που διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και με πολλή προσοχή κατέγραψαν οι καλλιτέχνες σε έναν πολύτιμο κατάλογο. Ο επισκέπτης μπορεί να δει επίσης χρηστικά αντικείμενα –το βαλιτσάκι του «πρακτικού» γιατρού– που χάρη στη σύγχρονη οπτική επαναφέρουν στο προσκήνιο τις «γυναίκες-θεραπεύτριες» της Αυστραλίας. Η έκθεση αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στο κοινό τη μακρά παράδοση της χώρας στην πρακτική θεραπευτική μέθοδο με τη βοήθεια της φύσης και να τη συνδέσει με το παρόν και το μέλλον της ιατρικής επιστήμης. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν παραδείγματα των θεραπευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνταν σε κάθε περιοχή της χώρας, και με τη βοήθεια καλλιτεχνών αλλά και θεραπευτών θα εξοικειωθεί το κοινό σε αυτές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή