Ολη η Μυτιλήνη σε μία αποθήκη

Ολη η Μυτιλήνη σε μία αποθήκη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόλη της Μυτιλήνης χώρεσαν σε μια έκθεση ήχων και εγκαταστάσεων οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης απέναντι από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Δημιουργώντας με ξύλα, πανιά και χαρτόνια μια μικρογραφία της Μυτιλήνης και με την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Μουσειολογίας Νάσιας Χουρμουζιάδη, οι φοιτητές μεταμόρφωσαν μια παλιά ξυλαποθήκη –σε ένα μισοτελειωμένο κτίριο στην καρδιά της αγοράς– σε μια μικρογραφία της πρωτεύουσας της Λέσβου. Το κάστρο, τα αρχοντικά, οι αρχαιολογικοί χώροι, το δημαρχείο, το σχολείο και η γειτονιά των προσφύγων του 1922 ήταν με έναν πρωτότυπο τρόπο εκεί, γεμάτα μουσικές, φωνές και ήχους, το περασμένο τριήμερο.

Ολη η Μυτιλήνη σε μία αποθήκη-1

Δεκάδες επισκέπτες, κάθε ηλικίας, περιηγήθηκαν σε αυτή τη γεμάτη ήχο έκθεση με τίτλο «Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της».

Δεκάδες επισκέπτες, κάθε ηλικίας, περιηγήθηκαν σε αυτή τη γεμάτη ήχο έκθεση με τίτλο «Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της», φόρεσαν ακουστικά, κρυφάκουσαν σε μικρά ανοίγματα, έπαιξαν με ψηφιακές εφαρμογές, περιεργάστηκαν αντικείμενα, βυθίστηκαν σε προβολές και συμφώνησαν με τους δημιουργούς της έκθεσης ότι «αυτή την πόλη μόνο να την τραγουδήσεις μπορείς».

Στόχος της πέμπτης κατά σειράν έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτιστικός θεσμός που συνδέει στην πράξη τις καινοτόμους ερευνητικές δραστηριότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας με την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η αναζήτηση θεμάτων που εμπνέονται από το παρόν και την ιστορία της Λέσβου, ενώ η χρήση χώρων που ουδέποτε είχαν αξιοποιηθεί για πολιτιστικές δράσεις συνιστά μια πρόταση διάχυσης ανάλογων εγχειρημάτων σε όλη την πόλη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ, του Εργαστηρίου Εικόνας Hχου, της πολιτιστικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος» και του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πολλών άλλων φίλων, ενώ στηρίχθηκε υλικά από επαγγελματίες της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή