χάντμπολ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός/Ξυνή

χάντμπολ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός/Ξυνή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο της πρωτάθλημα πανηγύρισε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν, στον 5ο αγώνα της σειράς των τελικών, της ΑΕΚ με 24-23, έκαναν το 3-2 και για πρώτη φορά στην τροπαιοθήκη των «Πειραιωτών» θα μπει κούπα από το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Το φινάλε του αγώνα ήταν επεισοδιακό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια και να ανταλλάσσουν ακόμα και γροθιές, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη τα τελευταία λεπτά, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα δύο και τριών τερμάτων και η Ενωση προσπαθούσε να ισοφαρίσει ενώ διαμαρτυρόταν για τις αποφάσεις των διαιτητών. Ενα γκολ του Λάμπη Βαμβακά έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση δύο τερμάτων (24-22).

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με πρωταγωνιστή τον Βαμβακά και τον Ελντιν Βραζάλιτσα, από τη μία πλευρά, και τον Πέτρο Κανδύλα, από την άλλη.

Παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να ανταλλάσσουν γροθιές, όμως, ύστερα από περίπου ένα λεπτό επικράτησε ψυχραιμία και το παιχνίδι άρχισε ξανά και τελείωσε κανονικά με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό/Ξυνή.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η ομάδα του Ολυμπιακού/Ξυνή ήταν κυρίαρχος της αναμέτρησης. Εφτασε να προηγείται ακόμα και με επτά γκολ.

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών, ο Τζηράς με 10 τέρματα, 4 είχε ο Στουμπής και από 3 οι Σανίκης, Αλβανός.

Από πλευράς ΑΕΚ, 6 γκολ σημείωσε ο Χόγκας, 4 ο Βραζάλιτσα και από 3 οι Μυλωνάς, Αργυρίου. Μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έκανε και ο τερματοφύλακας της Ενωσης, Ραντούλοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή