Οι αστυνομικοί καλούν σε σύσκεψη Τόσκα και κόμματα

Οι αστυνομικοί καλούν σε σύσκεψη Τόσκα και κόμματα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για την επίθεση με 30 μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο ανέλαβαν με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι «αναρχικοί/αναρχικές», στην οποία επιβεβαιώνουν τις προθέσεις τους: «Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι’ αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ», λένε στην ανακοίνωσή τους. Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, προσθέτουν ότι «οι μπάτσοι είναι ένα πρώτο εμπόδιο, είναι ο ένοπλος φρουρός του καθεστώτος. Και δεν είναι άτρωτοι». Μιλούν για «επιθέσεις» που έχουν δεχθεί «όσοι και όσες βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή λόγω της ιδεολογίας τους» και απειλούν, ότι «μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε να επιτεθούμε». Οπως ξεκαθαρίζουν, οι «μπάτσοι δεν είναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας· είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή».

Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης, στην οποία καλεί και την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με αφορμή, όπως αναφέρει, την «κλιμάκωση οργανωμένων επιθέσεων με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις».

Στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αφήνει σαφείς αιχμές για «δημόσιες αοριστολογίες και αντιπαραθέσεις», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπιση αυτής της χρονίζουσας μορφής εγκληματικής δράσης».

Πλην του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, η ΠΟΑΣΥ, όπως διευκρινίζει, έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή και προς τα πολιτικά κόμματα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «οι δολοφονικές διαθέσεις των αγνώστων δραστών δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Το γεγονός ότι δεν έχουμε θύματα, δεν μπορεί να μας οδηγεί στον εφησυχασμό και στην απραξία. Επειδή διαπιστώνουμε ότι από πλευράς Πολιτείας, πέρα από τις καθημερινές, πλέον, δημόσιες αοριστολογίες και αντιπαραθέσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπιση αυτής της συγκεκριμένης και χρονίζουσας μορφής εγκληματικής δράσης, ως Ομοσπονδία αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία μας, προκειμένου αφενός να υπάρξει η δέουσα επισήμανση του προβλήματος σε όλη του την έκταση, αφετέρου δε για να αναζητηθεί και να αποφασισθεί μια κοινή συνισταμένη προτάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία, που έχουν διαχρονικά και την κύρια ευθύνη για τη γιγάντωση αυτού του προβλήματος». Και καταλήγουν: «Τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες απαντήσεις. Εμείς θα τις αναζητήσουμε και θα τις δώσουμε». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ώρα 11.00, στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ (Μεσογείων 96, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή