Μπάσκετ: Το ματς που θα δείξει τίτλο

Μπάσκετ: Το ματς που θα δείξει τίτλο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την έδρα να μην αποτελεί δεδομένο για την απόδοση του εκάστοτε γηπεδούχου και τις νίκες των φιλοξενουμένων να έχουν αρχίσει τη δημιουργία παράδοσης στο γνώριμο ζευγάρι των τελικών των πλέι οφ αλλά και στο πρωτάθλημα, τα τρία τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παίξουν σήμερα (19.00) στο ΣΕΦ για τον δεύτερο αγώνα τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», που νίκησαν στον πρώτο τελικό, θα έχουν ανακτήσει όλες τις προδιαγραφές ανατροπής του πλεονεκτήματος έδρας του Παναθηναϊκού, εφόσον επικρατήσουν για δεύτερη φορά και μείνουν αήττητοι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Για τον Ολυμπιακό η διαχείριση της αναγκαστικής ψυχολογικής πίεσης που θα υπάρχει θα είναι το πρώτο μέλημα στις σκέψεις των παικτών και του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το δεύτερο μέλημα των Πειραιωτών θα είναι η αγωνιστική αντιμετώπιση στην αναμενόμενη αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods για τον πληγωμένο εγωισμό τους και την επιχείρηση απόδειξης ότι τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα.

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί και πάλι στην ομαδικότητά του και στο αμυντικό μοντέλο που τον έχει δικαιώσει πολλάκις, στις ημέρες και στα έργα του Σφαιρόπουλου, ενώ επικρατεί η πίστη ότι οι Σπανούλης και Πρίντεζης δύσκολα θα συνεχίσουν να έχουν χαμηλή επιθετική παραγωγικότητα και πιθανότατα θα τους δοθεί και μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής, αναλόγως με την απόδοσή τους.

Σε ανακοίνωση της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητεί από τους φιλάθλους της να προστατεύσουν την ομάδα από κάθε κίνδυνο τιμωρίας της έδρας, ενόψει του 4ου τελικού στο ΣΕΦ.

Χωρίς περιθώριο ήττας

Οι «πράσινοι» αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια για τη διατήρηση του περυσινού τίτλου τους θα στενέψουν απειλητικά αν ηττηθούν και πάλι στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους, καθώς στη συνέχεια, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τις τρεις νίκες στους τρεις επόμενους τελικούς.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods κυριαρχεί η εκτίμηση ότι θα αποτελέσει αρνητικό… ρεκόρ η επανάληψη της άσχημης αμυντικής και επιθετικής εικόνας του πρώτου τελικού και στον δεύτερο αγώνα. Το κομβικό σημείο θα είναι η απόδοση του Νικ Καλάθη και τα ποσοστά ευστοχίας των φύσει επιθετικών συμπαικτών του, Τζέιμς, Σίνγκλεντον και Ρίβερς, έστω και αν συμβεί από έξαρση ατομικών πρωτοβουλιών, ενώ το μεγάλο ζητούμενο θα είναι η αμυντική συνέπεια.

Την αποστολή των φιλοξενουμένων αναμένεται να ακολουθήσει στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

• Ο ΠΑΟΚ επικράτησε για δεύτερη φορά του Προμηθέα Πάτρας (100-61) και χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση στον μικρό τελικό. Ο Προμηθέας αγωνίστηκε περισσότερο με έφηβους παίκτες. Ο τρίτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο, στην Πάτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή