Ενδειξη πλούτου θεωρεί το ψυγείο ο Ταγίπ Ερντογάν

Ενδειξη πλούτου θεωρεί το ψυγείο ο Ταγίπ Ερντογάν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο έργο της κυβέρνησής του στο πεδίο της οικονομίας επικεντρώνει τώρα την προεκλογική του εκστρατεία ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η πτώση της λίρας και η άνοδος του πληθωρισμού φέρνουν τις ανησυχίες των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πρώτη γραμμή.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στη Σακαρία, ο Τούρκος πρόεδρος επικαλέσθηκε την αύξηση των πωλήσεων ιδιωτικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ψυγείων επί των ημερών του, για να καταλήξει: «Ολα αυτά σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον φτωχοί. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε νοικοκυριό, αυτό σημαίνει ότι έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο ευημερίας».

Απαντώντας, ο υποψήφιος των κεμαλικών Μουχαρέμ Ιντζέ δήλωσε ότι η ομιλία του Ερντογάν αποδεικνύει πόσο έχει απομακρυνθεί από τους απλούς ανθρώπους. «Πού νομίζεις ότι βάζαμε τα τρόφιμα πριν από σένα, στις κουφάλες των δέντρων;», διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Ο κόσμος έχει ψυγεία εδώ και 40 χρόνια, αλλά ο Ερντογάν κατάφερε να τους τα αδειάσει».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του κεμαλικού κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε καταγγείλει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ιντζέ είναι θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από το ΑΚΡ. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απέρριψε χθες τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση».

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η προεκλογική ομιλία του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, από το κελί του, στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ο αριστερός πολιτικός απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του HDP επικοινωνώντας μέσω κινητού τηλεφώνου με τη σύζυγό του, η οποία αναπαρήγαγε τη συνομιλία. Ο Ντεμιρτάς κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, τις οποίες απορρίπτει, και δικαιούται μόνο μία τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του την εβδομάδα. Στην ομιλία του, κατήγγειλε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε «κατά το ήμισυ ανοικτή φυλακή» και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή