Eπιφυλακτική η UEFA για άμεση αναδιάρθρωση

Eπιφυλακτική η UEFA για άμεση αναδιάρθρωση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του διευθυντή του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Mπιορν Βασάλο, ο οποίος συναντήθηκε κατά σειρά με τους Γραμμένο, Βασιλειάδη, Περέιρα και Στράτο, στην Αθήνα βρέθηκαν χθες οι εκπρόσωποι της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA) και Αντζελο Ρηγόπουλος (επικεφαλής διεύθυνσης του τομέα Εθνικών Ομοσπονδιών στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία), οι οποίοι είχαν συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη όσο και με την ΕΠΟ.

Με τον Βασιλειάδη συζητήθηκαν το περιβόητο σχέδιο της αναδιάρθρωσης αλλά και η επιστολή της FIFA για συγκεκριμένες αλλαγές μέσα σε καθορισμένες ημερομηνίες. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο Γιώργος Βασιλειάδης προωθεί σχέδιο με πρωτάθλημα 20 ομάδων (αντί για 16) από την περίοδο 2018-19, ώστε οι ομάδες να μειωθούν την επόμενη σεζόν (2019-2020) σε δέκα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για πρωτάθλημα, 10+10 ομάδων, που θα διεξαχθεί σε τέσσερις γύρους και από το οποίο οι μισές ομάδες θα υποβιβαστούν! Σύμφωνα με το σχέδιο θα έχει έσοδα 30.000.000 ευρώ από τηλεοπτικά έσοδα (ΕΡΤ) και 40.000.000 ευρώ (NOVA). Από το περιβάλλον του υφυπουργού διαρρέεται ότι το κλίμα για την αναδιάρθρωση ήταν θετικό. Δεν είναι σίγουρο, όμως, ότι η πλευρά της UEFA είδε με καλό μάτι τις αλλαγές που προτείνονται εδώ και τώρα στο πρωτάθλημα από τον Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και από το γεγονός ότι ο τρόπος τέλεσης του πρωταθλήματος εμφανίζεται ως υπουργικό σχέδιο.

Οσον αφορά την επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας σχετικά με το VAR, τους αλλοδαπούς διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου και το τρίτο μέλος από το εξωτερικό που θα μπει στην ΚΕΔ, καθώς και το θέμα του επίσης αλλοδαπού «ειδικού», που θα διοριστεί για να «τρέξει» το στρατηγικό πλάνο της ομοσπονδίας μέσα στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή