Ερντογάν: Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, κοιτάξτε τους δρόμους της

Ερντογάν: Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, κοιτάξτε τους δρόμους της

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιώντας και πάλι την Ελλάδα ως «παράδειγμα» χρεοκοπημένης χώρας που «κακώς» αναβαθμίζεται.

«Οι γείτονές μας έχουν χρεοκοπήσει, έχουν τελειώσει και αυτοί (οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) την έχουν αναβαθμίσει τέσσερις φορές.

«Αυτοί έχουν βουλιάξει, κατέρρευσαν, μπορείτε να τους σώζετε αναβαθμίζοντας την αξιολόγησή του; Κοιτάξτε τους δρόμους τους και δείτε πόσο άθλιοι είναι» , ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Επιπλέον, ο Ερντογάν χαρακτήρισε παγκόσμιο πρότυπο την τουρκική οικονομία τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, λέγοντας: «Η Τουρκία έγινε παγκόσμιο υπόδειγμα, ένας θρύλος σε ολόκληρο τον κόσμο με τις οικονομικές της επιδόσεις τα τελευταία 16 χρόνια».

Ο Ερντογάν εμφανίσθηκε και χθες περήφανος για τις επιδόσεις της τουρκικής οικονομίας στα θέματα της οποίας όλο και περισσότερο εστιάζει, καθώς η πτώση της λίρας και η άνοδος του πληθωρισμού φέρνουν τις ανησυχίες των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πρώτη γραμμή.

Ετσι, μιλώντας σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στη Σακαρία, ο Τούρκος πρόεδρος επικαλέσθηκε την αύξηση των πωλήσεων ιδιωτικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ψυγείων επί των ημερών του, για να καταλήξει: «Ολα αυτά σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον φτωχοί. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε νοικοκυριό, αυτό σημαίνει ότι έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο ευημερίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή