Αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία εξαπέλυσε ο ιρανικός στρατός

Αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία εξαπέλυσε ο ιρανικός στρατός

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στόχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μέσα στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε ο στρατός.

Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέστρεψε μια περιοχή όπου επιχειρούσαν μέλη της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ΙΚ, που κατείχε κάποτε το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ, έχει ηττηθεί ως επί το πλείστον στη χώρα αλλά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στη Συρία από πέρυσι, με την έγκριση της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ.

Το Ιράκ έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία, κύριους υποστηρικτές του Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία, ενώ λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη και από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.

Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι κήρυξε την τελική νίκη κατά του ΙΚ τον Δεκέμβριο όμως η οργάνωση εξακολουθεί να επιχειρεί από θύλακες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέδρες, δολοφονίες και βομβαρδισμούς στο Ιράκ.

Το ΙΚ έχει καταφύγει σε τακτικές ανταρτοπολέμου αφότου εγκατέλειψε τον στόχο της κατοχής εδάφους και της δημιουργίας ενός αυτάρκους χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή