Απουσία ενημέρωσης για το Σκοπιανό καταγγέλλει η ΝΔ – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Απουσία ενημέρωσης για το Σκοπιανό καταγγέλλει η ΝΔ – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αποσία ενημέρωσης γύρω από το Σκοπιανό κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσκοσκι που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια. «Δεν είναι αρμοδιότητά μας να ενημερώνουμε για δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ», απαντά το Υπ. Εξωτερικών

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως, διά του αρμόδιου τομεάρχη της Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 17:45 επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που θέλει τον κ. Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μία συμφωνία με την πΓΔΜ.

Επιπροσθέτως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως μέχρι τώρα ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Απαντώντας, το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν είναι ούτε αρμόδιο ούτε συνιστά καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία «για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

Και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταλήγει: «Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή