Ιταλία: Ο Ντι Μάιο υποσχέθηκε πως ο ΦΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθεί

Ιταλία: Ο Ντι Μάιο υποσχέθηκε πως ο ΦΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθεί

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος ιταλός υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας στην ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio, τόνισε ότι ο φόρος προστιθέμενης αξίας δεν πρόκειται να αυξηθεί, το 2019 από το 22% στο 24%.

«Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής είναι το δημόσιο που θα πρέπει να αποδεικνύει ότι ένας έμπορος φοροδιαφεύγει, διότι η βασική αρχή θα είναι ότι οι πολίτες χαρακτηρίζονται από έντιμη στάση και συμπεριφορά».

Αναφερόμενος στην δημόσια οικονομία, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα ξεκινήσει διάλογο με τις Βρυξέλλες. «Αγαπάμε την Ιταλία και θέλουμε να προάξουμε νέα σχέδια επενδύσεων. Πρέπει, λοιπόν, να διαπραγματευθούμε με την Ευρώπη αναφορικά με όρους που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει και να ξέρουμε να λέμε και κάποια "όχι"», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι η Ιταλία θα μείνει εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, ενισχύοντας όμως τον διάλογο και με άλλες χώρες. «Η κυβέρνησή μας δεν θα δέχεται παθητικά την βούληση άλλων κυβερνήσεων. Και βλέπουμε ήδη ότι η γενικότερη στάση, σε ό,τι αφορά τον κανονισμό του Δουβλίνου, γίνεται πιο ελαστική», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή