Ατζέντα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ //

Η γιορτή των τεχνών [έως 23/09/2018]

Το 4ο Φεστιβάλ Δάσους, το πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, υποδέχεται το καλοκαίρι με σημαντικές θεατρικές παραγωγές –ξεχωρίζει ο «Ορέστης» του Ευριπίδη (12-13/07) από το ΚΘΒΕ–, παραστάσεις μουσικής και χορού. Με επίκεντρο το Θέατρο Δάσους και παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στη Μονή Λαζαριστών, στο Βασιλικό Θέατρο και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, θα παρακολουθήσετε επιλεγμένες δουλειές Ελλήνων δημιουργών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, θα φιλοξενηθούν εννέα σημαντικές παραγωγές από το εξωτερικό. Η διοργάνωση φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

www.ntng.gr


Ατζέντα-2

Φωτογραφία: © Δημήτρης Τσουμπλέκας «Θα γελάω», από τη σειρά «Τι θα κάνω άμα πεθάνω», 1996

// ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ //

Οι selfies και εμείς [Έως 13/09/2018]

Η έκθεση «Selfimages» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διερευνά τους διαφορετικούς  τρόπους με τους οποίους σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι πραγματεύονται το αυτοπορτρέτο. Τα 130 περίπου έργα των 33 δημιουργών διαρθρώνονται σε πέντε ενότητες, οι οποίες ανακυκλώνονται δημιουργικά μέσα στην εικόνα του αυτοπορτρέτου και σχετίζονται με την ταυτότητα, το υποσυνείδητο, το οικείο και το δημόσιο, το φυσικό περιβάλλον, κ.ά. Επιχειρείται επίσης ένας διάλογος με το μαζικό φαινόμενο της selfie, που στην εποχή μας κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα.

www.thmphoto.gr


Ατζέντα-3

// SANI FESTIVAL //

Μουσικές αφηγήσεις [Από 07/07 έως 18/08]

Το 1992 το Sani Resort ξεκινούσε ένα ταξίδι που συνδύαζε τον τουρισμό με τον πολιτισμό. 26 χρόνια μετά, το Sani Festival, στον πανέμορφο λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική, αποτελεί ετήσιο πολιτιστικό γεγονός. Φέτος περιλαμβάνει τις μουσικές ενότητες Jazz on the Hill –ξεχωρίζουν η Αμερικανίδα Cécile McLorin Salvant και ο Γερμανός Till Brönner–, Sounds of the World με ήχους από όλο τον κόσμο, Greek Variations με γνωστούς Έλληνες ερμηνευτές και Classical Waves, μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Αλ. Μυράτ.

sani-resort.com


Ατζέντα-4 

// ΚΜΣΤ//

Ρωσική πρωτοπορία [Έως 16/08/2018]

Η έκθεση «Russian Avant-garde Revisited / (Επαν)έκθεση της συλλογής Κωστάκη» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι αφιερωμένη στη ρωσική πρωτοπορία, παρουσιάζοντας έργα από όλες τις τάσεις που άνθησαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Μια περίοδο που καλλιέργησε τον διάλογο μεταξύ των τεχνών, όπως της ζωγραφικής με την ποίηση, τη μουσική, το θέατρο, κ.ά., εμπνέοντας νέες θέσεις και ρόλους. Η συλλογή του Γιώργου Κωστάκη αριθμεί περί τα 1.275 έργα τέχνης και θεωρείται από τις πιο σημαντικές στον κόσμο.

www.greekstatemuseum.com


Ατζέντα-5

// PARTHENON FILM FESTIVAL //

Κάτω από τ' αστέρια [Aπό 06/07 έως 08/07/2018]

Η πλατεία του διατηρητέου οικισμού του Παρθενώνα στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά. Σε τρεις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές οι θεατές του «4ου Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό» θα παρακολουθήσουν επιλεγμένες προβολές με ελεύθερη είσοδο. Την αυλαία ανεβάζει το«Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. Ακολουθούν το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» του Χ. Μιγιαζάκι, αλλά και κλασικά φιλμ, όπως το χιτσκοκικό «Νύχτα αγωνίας».

www.parthenonas.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή