Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Νίκη Σερέτη

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Νίκη Σερέτη

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

7.30 π.μ.

Ξυπνάω με το ζόρι. Είμαι πολύ κοντά στις μέρες – πρεμιέρες των παραστάσεων «Αίας» και «Οιδίπους Τύραννος» κι έτσι οι νύχτες μου είναι ένα κυνηγητό ονείρων γεμάτο από επιθυμίες και ανομολόγητους φόβους. Τη μία ξεχνάω στα ονείρατα τα λόγια των ρόλων μου και την άλλη με επισκέπτεται η υποσυνείδητη έμπνευση! Σηκώνομαι από το κρεβάτι. Νιώθω σαν την Ελένη του Ρίτσου, εκατό-διακοσίων χρόνων! Ο αυτόματος πιλότος κάνει όλη τη δουλειά, μιας και σώμα και μυαλό διαμαρτύρονται ακόμα. Χυμός πορτοκάλι, αυγό και πράσινο τσάι με τζίντζερ. Εννοείται ότι δεν μου παίρνεις κουβέντα. Κάνω το πρώτο μου τσιγάρο και ρίχνω μια ματιά στο Facebook.

Ποστάρω: «Ισως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία που λέμε κ’ η ομορφιά του ανθρώπου» (Γιάννης Ρίτσος).

Επειτα από ένα χλιαρό ντους τα βλέφαρά μου με αντικρίζουν για πρώτη φορά μέσα στη μέρα! Το μαλλί μου απείθαρχο έχει καθιερώσει τους δικούς του κανόνες, κάνοντας όρθιο τη δική του επανάσταση! Ντύνομαι και με τη βαριά τσάντα στους ώμους είμαι έτοιμη για να συναντήσω τη Μούσα! 

9.30 π.μ.

Περπατάω. Στον δρόμο μιλάω μόνη μου, λέγοντας τα λόγια των ρόλων μου. (Ιοκάστη και θεά Αθηνά). Οι πρωινοί διαβάτες με κοιτάζουν με συμπόνια! Φτάνω στο θέατρο Vault που μας έχει παραχωρήσει γενναιόδωρα ο Δημήτρης Καρατζιάς για τις πρόβες μας. Ο σκηνοθέτης μας Χρήστος Σουγάρης φλέγεται ήδη και προσπαθεί να μας παρασύρει στο ποιητικό σύμπαν του Σοφοκλή. Αιμάτινοι στίχοι! Παίζει με τις έννοιες της πτώσης, της τυφλότητας και της ευθύνης. Με τη σωστή καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας, αλλά και με το δόσιμο των άξιων συναδέλφων μου κατορθώνουμε μια καλή πρόβα! Δοκιμάζω ξανά και ξανά τις σκηνές μου ως Ιοκάστη. Πάλι φέρνω στον νου την «Ελένη» του Ρίτσου που αναφέρεται στους εραστές της: «Τους αγαπούσα πράγματι σα να τους γέννησα εγώ. Παρατηρούσα τα μακριά ματόκλαδά τους κι ήθελα να τους πάρω μέσα μου για να τους προστατέψω».

3 μ.μ.

Συνήθως απομονώνομαι όταν είμαι σε περίοδο προβών. Σήμερα, όμως, έχω διάθεση να το ρίξω έξω. Ηταν μια καλή μέρα στην πρόβα! Περνάω για ένα γρήγορο καφέ από τον «Βυσσινόκηπο» στα Εξάρχεια, να δω τη φίλη μου τη Δώρα. Ομορφες κουβέντες και τα νέα πολλών ημερών, μιας και όλοι τρέχουμε ασταμάτητα! Ακολουθεί πέρασμα απο το «Miltos couture» στο Κολωνάκι. Χρειάζομαι ένα καλό φόρεμα για μια παρουσίαση που έχω στο τέλος της εβδομάδας και ο Μίλτος είναι ο ιδανικότερος! Με μεταμορφώνει σε πριγκίπισσα! Ευτυχώς, μεγάλωσα πια και δεν φιλάω βατράχους!

10 μ.μ.

Πεινάωωω! Πετάγομαι από τη Γωγώ στον Νέο Κόσμο (gogo tasty bar) που έχει μαμαδίστικα πεντανόστιμα φαγητά. Πεθύμησα γεμιστά  και με ενημερώνει ότι μόλις βγήκαν από τον φούρνο. Ευκαιρία να δω και τον Χάρη, την Ελένη και τον Αντώνη που πάντα γελάμε πολύ στις συναντήσεις μας!

1.30 π.μ.

Είμαι ήδη στο κρεβάτι μου και αφιερώνω λίγο προσωπικό χρόνο για σκέψη ανασκόπηση και ενδοσκόπηση. Ολα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Και όσα δεν έγιναν θα γίνουν στην ώρα τους! Αλλωστε, σαν εκστρατεία για το Χρυσόμαλλον Δέρας μοιάζει η κάθε μέρα! Καληνύχτα!

​​Η Νίκη Σερέτη πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Οιδίπους τύραννος» στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου και στην παράσταση «Αίας» του ΚΘΒΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή