ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πανελλαδικές: Πρεμιέρα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων - Τα θέματα στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πανελλήνιες Εξετάσεις

Το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων -των γενικών λυκείων- δόθηκε σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Χθες, οι εξετάσεις ξεκίνησαν για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων με το ίδιο μάθημα.

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν φέτος τις θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και τις σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Εμπορικού Ναυτικού και τις στρατιωτικές σχολές ξεπερνούν τους 104.000

Εξ αυτών, η μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων είναι των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 86.301. Επίσης, 914 υποψήφιοι από τα εσπερινά ΓΕΛ θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν 15.742 υποψήφιοι από τα Ημερήσια και 1.082 από τα Εσπερινά.

Οι συνολικές θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το 2018-19 είναι 74.692 (δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις των στρατιωτικών κ.ά. σχολών, που ορίζονται από τα εποπτεύοντα υπουργεία).

Οι εξετάσεις στα βασικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν εκείνες στα ειδικά. Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί (πέρυσι στις 29/6). Θα ακολουθήσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (η προθεσμία πέρυσι ολοκληρώθηκε στις 14/7).

Επισηνάπτονται τα θέματα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μεθοδικό. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ