Μπάσκετ: Πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας ο ΠΑΟ

Μπάσκετ: Πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας ο ΠΑΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έδρες που χαρακτηρίζονταν «απόρθητα κάστρα» στους τελικούς των προηγούμενων πρωταθλημάτων «γκρεμίστηκαν» δεύτερη, συνεχόμενη φορά στις φετινές αναμετρήσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι», που νίκησαν 71-66 στο ΣΕΦ, ισοφάρισαν την ήττα του ΟΑΚΑ για τον πρώτο τελικό και η διεκδίκηση του τίτλου… αρχίζει από την ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός, που έφυγε από το ΣΕΦ με την τρίτη νίκη του σε ισάριθμες επισκέψεις στη φετινή περίοδο, ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και την ερχόμενη Κυριακή, στο Ολυμπιακό Στάδιο θα επιχειρήσει να πάρει προβάδισμα τίτλου.

Ο Ολυμπιακός απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και πρέπει να φύγει ξανά νικητής από την έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου του, είτε στον τρίτο αγώνα για να «αρπάξει» πάλι το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει του τέταρτου στο Νέο Φάληρο, είτε στον πέμπτο που θα κρίνει και τον πρωταθλητή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και κυρίως για 14 λεπτά (21΄-35΄), στα οποία ο Τζέιμς και ο βελτιωμένος Καλάθης στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύθηκαν κατά κόρον τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων. Στα πέντε τελευταία λεπτά και ενώ οι «πράσινοι» είχαν προβάδισμα 13 πόντων (52-65), έκαναν κακές επιθετικές επιλογές, με τον Πασκουάλ να φέρει σημαντική ευθύνη. Ο Ολυμπιακός μείωσε παρότι είχε ξεμείνει φανερά από δυνάμεις από το α΄ ημίχρονο (43-40), ενώ φωνάζει για φάουλ που καταλογίστηκε στον Παπαπέτρου σε διεκδίκηση του ριμπάουντ μαζί με τον Σίνγκλετον κι όταν το σκορ ήταν 66-69. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε μία βολή, αλλά ο καταπονημένος Σπανούλης αστόχησε σε drive που επιχείρησε και κάπου εκεί μπήκαν οι τίτλοι τέλους του αγώνα με τους «πράσινους» να φτάνουν στο break (66-71).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 12, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 6, Ρόμπερτς 7 (1), Μακλίν 4, Μπράουν 4 (1), Παπαπέτρου 13 (2), Στρέλνιεκς 3 (1), Μάντζαρης, Γουίλτζερ 3 (1).

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 5, Γκιστ 8, Λοτζέσκι 13 (2), Καλάθης 18 (3), Τζέιμς 17, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Ογκαστ 4, Αντετοκούνμπο.

• Η αναπάντητη στάση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για εγγυήσεις ασφαλείας στη θέση που θα καθόταν στο ΣΕΦ, απέτρεψε τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ να ακολουθήσει την αποστολή των φιλοξενουμένων. Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε ότι δεν θα δεχτεί στο μέλλον επίσκεψη των αδελφών Αγγελόπουλων στο ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή