Εύκολα ο Ναδάλ στο… β΄ ημίχρονο

Εύκολα ο Ναδάλ στο… β΄ ημίχρονο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του δεν άφησε ο Ράφα Ναδάλ στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο δεύτερο… μέρος του αγώνα τους για τον προημιτελικό γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ενώ την Τετάρτη και πριν διακοπεί το παιχνίδι λόγω βροχής βρέθηκε ένα σετ πίσω στο σκορ (4-6), χθες ο Ισπανός ήταν άκρως αποτελεσματικός και πήρε τρία συνεχόμενα σετ με 6-3, 6-2, 6-2 και προκρίθηκε για ενδέκατη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό γύρο του παρισινού γκραν σλαμ.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ημιτελικό ή τελικό του δεύτερου κατά χρονολογική σειρά γκραν σλαμ κάθε έτους. Επιπλέον, βελτίωσε το ρεκόρ νικών-ηττών στο Ρολάν Γκαρός σε 84-2. Ο μεγάλος του στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής και η διεκδίκηση του ενδέκατου τίτλου του στο Παρίσι.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να νικήσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στον ημιτελικό γύρο. Ο Αργεντινός νίκησε χθες τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς με 3-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3, 7-5) και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ωστόσο, η προηγούμενη ήταν πριν από εννέα χρόνια! «Εκανα τρεις εγχειρήσεις στον αριστερό μου καρπό, ήμουν κοντά στο να τα παρατήσω και τώρα είμαι… δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτή τη στιγμή. Είναι τόσο καλό, τόσο καλό για μένα, για την ομάδα μου, για την οικογένειά μου…», δήλωσε ο Αργεντινός αμέσως μετά τη νίκη του και ξέσπασε σε κλάματα, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό. Πέρυσι το φθινόπωρο, ο Ντελ Πότρο έφθασε στους «4» του Αμερικανικού όπεν, όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Σιμόνα Χάλεπ νίκησε τη Μουγκουρούθα με 6-1, 6-4 και θα έχει την ευκαιρία, στον τελικό του Σαββάτου, να κατακτήσει το πρώτο της γκραν σλαμ με αντίπαλο την Σλοάν Στέφενς, η οποία στον αμερικανικό «εμφύλιο» επικράτησε της Μάντισον Κις με 6-4, 6-4.

Παράλληλα, η Χάλεπ εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη Ρουμάνα ήταν φιναλίστ στο φετινό Αυστραλιανό όπεν και άλλες δύο φορές στο Παρίσι, το 2014 και πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή